Sony åbner alligevel for virtualisering på Vaio

Efter kritik vil Sony åbne for virtualisering på nyere modeller i firmaets bærbare Vaio-serie. Men der er ingen hjælp at hente for nuværende ejere, der vil bruge XP-emulering i Windows 7.

Sony vil nu fjerne blokeringen af Intels virtualiseringsteknologi VT, som benyttes af langt det meste virtualiseringssoftware, på visse fremtidige Vaio-modeller.

Intels VT-teknologi blev introduceret i slutningen af 2005. I dag findes den i næsten alle firmaets processorer inklusive dem, der benyttes i Sony Vaio. Men Sony har hidtil blokeret for muligheden for at aktivere VT i maskinernes BIOS-system.

Mange leverandører slår teknologien fra som udgangspunkt, men almindeligvis kan det slås til i BIOS. Men indtil videre altså ikke i Vaio-modellerne.

Det bliver der dog rådet bod på i visse nuværende og kommende versioner. I et blogindlæg skriver Xavier Lauwaert, som er produktchef for Sonys Vaio-modeller, at muligheden for at køre Windows XP-programmer emuleret i Windows 7 giver et argument for at fjerne spærringen af VT-teknologien.

»Men jeg er ked af at måtte sige, at serie Z vil ikke blive en del af beslutningen om at slå VT til. I stedet vil vi fokusere på nyere modeller,« skriver han på bloggen ifølge Virtualization.info, men han kan ikke love, at det kommer til at omfatte alle nye modeller.

Det betyder, at visse nuværende ejere af Sony Vaio og kommende købere af visse Vaio-modeller ikke kan køre Windows XP-programmer i emuleret tilstand på Microsofts kommende Windows 7.

Ifølge Xavier Lauwaerts blog var det frygt for såkaldte rootkits, der fik Sony til at blokere for VT.

»I modsætning til den almindelige opfattelse har vi modtaget meget få, om nogen, forespørgsler om at aktivere VT-teknologien indtil for ganske nylig. I tilgift var vore teknikere og kvalitetskontrol-folk meget bekymrede over, at aktiveringen af VT ville udsætte vores systemer for ondsindet kode, som kunne gå meget dybt ind i styresystemets struktur,« skriver produktchefen på sin blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere