Sonos sagsøger Google for at bryde patent på trådløs teknologi

Illustration: Flickr
Google har brudt en række patenter i flere af søgegigantens produkter, hævder Sonos.

Den trådløse højttalerproducent Sonos har tirsdag sagsøgt Google for at have brudt fem patenter, herunder trådløs højttaler-til-højttaler-kommunikationsteknologi.

Sonos vil have stoppet for salget af de Google-højttalere, -smartphones og bærbare enheder, som højttalerproducenten mener bryder deres patenter.

Det skriver CNET.com.

Ifølge Sonos delte de i 2013 deres 'multi-room' trådløse højttaler-teknologi med Google for at integrere platformen med Google Play Music.

Sonos mener, at Google første gang brød deres patent, da søgegiganten udsendte deres eget multi-room-produkt, Chromecast Audio.

Læs også: Amazon, Google og Sonos-enheder taler forbavsende dårligt sammen

»Misbrug kun blevet større«

»Googles misbrug af Sonos' patenterede teknologi er kun blevet større, da Google har udvidet sit trådløse multi-room lydsystem til mere end et dusin forskellige produkter, der krænker vores patent. Dette inkluderer f.eks. Google Home Mini, Google Home, Google Home Max og Pixel-telefoner, tablets og bærbare,« står der i en klage fra Sonos til USA's distriktsdomstol.

Sonos siger, at de har advaret Google mod at bryde deres patenter mindst fire gange siden 2016.

Google meldte tirsdag ud, at de ikke var enige i rigtigheden af Sonos' påstande.

»I årenes løb har vi haft adskillige, løbende samtaler med Sonos om begge virksomheders IP-rettigheder (intellectual property, eller på dansk intellektuel ejendomsret, red.), og vi er skuffede over, at Sonos har anlagt disse sager i stedet for at fortsætte forhandlingerne i god tro,« lyder det fra en talsmand i Google.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere