Solarwinds sagsøgt af investorere: Undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for angreb

Solarwinds sagsøgt af investorere: Undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for angreb
Illustration: BalkansCat / Bigstock Photo.
Investorer i Solarwinds sagsøger seks nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer efter Solarwinds-angrebene. Cybersikkerheden var ifølge anklagerne mangelfuld.
8. november 2021 kl. 10:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Investorer i software-virksomheden Solarwinds sagsøger nu seks nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer med påstand om, at de kendte til og undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for Solarwinds-angrebene. Bestyrelsen burde blandt andet have krævet, at virksomhedens ledelse regelmæssigt rapporterede om risici.

Det skriver Reuters.

Under Solarwinds-angrebene blev en bagdør installeret i Solarwinds Orion-software, der styrer komplicerede netværkssystemer. Det førte til, at hackere havde adgang til blandt andet data fra det amerikanske justitsministerium, Danmarks Nationalbank og flere danske energiselskaber.

Solarwinds vil ikke kommentere den verserende retssag, men en talsmand for Solarwinds siger, ifølge Reuters, at virksomheden er fokuseret på at forbedre sine kunderelationer og »åbent diskutere vores Secure by Design-initiativer, mens vi forsøger at sætte standarden for sikker softwareudvikling.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger