Solarwinds sagsøgt af investorere: Undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for angreb

8. november 2021 kl. 10:15
Solarwinds sagsøgt af investorere: Undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for angreb
Illustration: BalkansCat / Bigstock Photo.
Investorer i Solarwinds sagsøger seks nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer efter Solarwinds-angrebene. Cybersikkerheden var ifølge anklagerne mangelfuld.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Investorer i software-virksomheden Solarwinds sagsøger nu seks nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer med påstand om, at de kendte til og undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici forud for Solarwinds-angrebene. Bestyrelsen burde blandt andet have krævet, at virksomhedens ledelse regelmæssigt rapporterede om risici.

Det skriver Reuters.

Under Solarwinds-angrebene blev en bagdør installeret i Solarwinds Orion-software, der styrer komplicerede netværkssystemer. Det førte til, at hackere havde adgang til blandt andet data fra det amerikanske justitsministerium, Danmarks Nationalbank og flere danske energiselskaber.

Solarwinds vil ikke kommentere den verserende retssag, men en talsmand for Solarwinds siger, ifølge Reuters, at virksomheden er fokuseret på at forbedre sine kunderelationer og »åbent diskutere vores Secure by Design-initiativer, mens vi forsøger at sætte standarden for sikker softwareudvikling.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger