Softwarerobotter blanker danskere i online-poker

Flere store poker-sider på nettet anklages for at tillade robotter, som nu er i stand til at slå selv de bedste spillere.

Softwarealgoritmer har slået mennesket i discipliner fra skak til paratviden, og nu anklager flere pokerspillere også online-poker-firmaet Ongame for at lade softwarespillere tømme lommerne på danske spillere af kød og blod. Det skriver DR nyheder.

Ongame leverer poker til blandt andre Scandic Bookmakers og Betsafe, og firmaet er i centrum for anklagerne mod pokersiderne, hvor flere spillere har bemærket, at der deltager spillere, som ikke spiller som de andre.

»De tog nøjagtigt fem sekunder om at reagere hver gang. Jeg tænkte, at det var ret mærkeligt. Jeg tror, der er flere danskere, der har tabt penge på det ger. Problemer med 'bots' er, at de kan spille uendeligt mange hænder og gøre det en masse timer i træk,« siger danske Thomas Frøslev til DR Nyheder.

Ongame bekræfter ifølge DR Nyheder, at der er blevet afsløret og blokeret flere konti, som er blevet misbrugt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Brian Jacobsen

Disclaimer: Jeg kender ikke teknikken bag en pokerbot og har ikke spillet poker på Ongame, så følgende er lidt løse tanker.

Hvis en maskine kan programmeres på en måde, der gør at den vinder mod mennesker, må det betyde at maskinen kan påvirke udfaldet af spillet til sin egen fordel. Så må Danske Spils argument med at poker er tilfældigt og dermed hasard, jo falde til jorden.

 • 6
 • 1
Jonas Høgh

At en computer er bedre end et menneske til et spil, beviser ikke nødvendigvis, at spillet ikke er baseret på held. Fx vil en computer (givet en perfekt kilde til tilfældige tal) kunne spille sten-saks-papir helt optimalt, hvorimod mange mennesker vil have en ubevidst tendens til at vælge på en mere eller mindre forudsigelig måde.

(Men jeg giver dig naturligvis ret i, at en påstand om at poker er hasard, er absurd)

 • 0
 • 0
Adam Tulinius

"Problemer med 'bots' er, at de kan spille uendeligt mange hænder og gøre det en masse timer i træk."

.. bliver fremhævet som det primære problem, hvilket jo er tåbeligt. Det egentlige problem må være hvis AI'en er alt-vidende, hvilket vil være dybt forkasteligt, og, såfremt det er tilfældet, burde nok til at fælde dom mod firmaet.

Hvis folk skal brokke sig, så bør de i det mindste tænke sig om.

Pokersider ansætter i forvejen dygtige spillere til at rippe de normale kunder, og om folk bliver rippet på den ene eller anden måde er vel lige gyldigt.

 • 1
 • 0
Søren Pilgård

Hvis man spiller poker om penge og ikke er god nok til at vinde så mister man penge uanset om man spiller mod mennesker eller maskiner. Er det i virkeligheden ikke et langt større problem at folk har mulighed for at bruge så mange penge på at blive blanket af?

 • 0
 • 0
Christoffer Skovgaard

Der bliver snakket om algoritmer. Jeg tror ikke vi skal regne med at nogle af disse bots kan forudsige udfaldet, men blot at de har statistikker i deres database, så de hurtigt kan beslutte hvad det rigtige træk er, og så følger bots'ne et mønster ud fra statistikker.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere