Softwareopdatering suger batteriet ud af termostat og giver frysende brugere

En opdatering til Googles Nest-termostater har drænet batteriet og givet frysende brugere.

De intelligente Nest-termostater, som Google ejer selskabet bag, blev forleden ramt af en fejl, der drænede batteriet og betød at nogle brugere måtte fryse.

Det beretter Nick Bilton ved New York Times i en førstehånds skildring af problematikken.

»Selvom jeg havde sat termostaten til 70 grader (ca. 21 grader Celsius, red.) hen over natten, så blev min kone og jeg vækket af vores grædende baby klokken 04. Termometeret i hans værelse viste 64 grader (ca. 17,5 grader Celsius, red.), og Nest'en var slukket,« skriver Bilton.

En softwarefejl viste sig at have drænet batteriet på den intelligente enhed, der blandt andet bliver markedsført som værende i stand til at tillære sig brugerens varmebehov og spare penge på varmeregningen.

Bug fulgte med softwareopdatering

Nick Bilton opdagede, at adskillige brugere beklagede sig over problemer med apparatet på de sociale medier. Problemer der iøvrigt var sammenfaldende med vejrmæssige temperaturfald i USA.

Ifølge medstifter af det nu Google-ejede Nest, Matt Rogers, udspringer problemerne, der har vist sig i starten af januar, af en softwareopdatering til Nest i december.

»Vi har haft en bug, der blev introduceret med softwareopdateringen, og som ikke viste sig i omkring to uger,« siger Rogers ifølge New York Times.

Problemet skulle nu være løst for 99,5 pct. af Nests kunder, oplyser virksomheden. Løsningen har dog ikke nødvendigvis været helt triviel, bemærker Nick Bilton.

Det kan således have været nødvendigt at følge en ni-trins-procedure for at få enheden op at køre igen. En procedure som blandt andet involverer afmontering af enheden, opladning via USB-kabel i et kvarter, tryk på adskillige knapper. For så at lade enheden op i endnu en time.

Læs hele Nick Biltons fortælling her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017