Softwareopdatering suger batteriet ud af termostat og giver frysende brugere

En opdatering til Googles Nest-termostater har drænet batteriet og givet frysende brugere.

De intelligente Nest-termostater, som Google ejer selskabet bag, blev forleden ramt af en fejl, der drænede batteriet og betød at nogle brugere måtte fryse.

Det beretter Nick Bilton ved New York Times i en førstehånds skildring af problematikken.

»Selvom jeg havde sat termostaten til 70 grader (ca. 21 grader Celsius, red.) hen over natten, så blev min kone og jeg vækket af vores grædende baby klokken 04. Termometeret i hans værelse viste 64 grader (ca. 17,5 grader Celsius, red.), og Nest'en var slukket,« skriver Bilton.

En softwarefejl viste sig at have drænet batteriet på den intelligente enhed, der blandt andet bliver markedsført som værende i stand til at tillære sig brugerens varmebehov og spare penge på varmeregningen.

Bug fulgte med softwareopdatering

Nick Bilton opdagede, at adskillige brugere beklagede sig over problemer med apparatet på de sociale medier. Problemer der iøvrigt var sammenfaldende med vejrmæssige temperaturfald i USA.

Ifølge medstifter af det nu Google-ejede Nest, Matt Rogers, udspringer problemerne, der har vist sig i starten af januar, af en softwareopdatering til Nest i december.

»Vi har haft en bug, der blev introduceret med softwareopdateringen, og som ikke viste sig i omkring to uger,« siger Rogers ifølge New York Times.

Problemet skulle nu være løst for 99,5 pct. af Nests kunder, oplyser virksomheden. Løsningen har dog ikke nødvendigvis været helt triviel, bemærker Nick Bilton.

Det kan således have været nødvendigt at følge en ni-trins-procedure for at få enheden op at køre igen. En procedure som blandt andet involverer afmontering af enheden, opladning via USB-kabel i et kvarter, tryk på adskillige knapper. For så at lade enheden op i endnu en time.

Læs hele Nick Biltons fortælling her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Henrik Stryhn

"Ifølge Mikael Rasmussen, der er søvnekspert ved Center for Stress og Trivsel, sover du nemlig optimalt, når dit soveværelse har en temperatur mellem 13 og 18 grader."

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017