Softwarefejl i Land Rover får de låste døre i bilen til at gå op

14. juli 2015 kl. 10:267
Land Rover tilbagekalder 65.000 biler af Range Rover-modellen på grund af en softwarefejl, der får de låste døre til at gå op.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Land Rover har taget konsekvensen af en softwarefejl, der kan få tilsyneladende låste døre i nøgleløse biler til at gå op, og tilbagekaldt mere end 65.000 biler.

Det skriver NPR.

Føreren i de berørte biler får ingen advarsel på instrumentbrættet om, at bilens dør pludselig er ulåst, og ifølge Land Rover selv, har flere kunder rapporteret, at nøgleløse døre er gået op, mens bilen har været i bevægelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det udgør naturligvis en sikkerhedsrisiko, og derfor tilbagekalder virksomheden nu de mere end 65.000 biler. Mere konkret er der tale om biler af typerne Range Rover og Range Rover sport, der er solgt mellem 2013 og i dag.

Land Rover tilbagekaldte tidligere på året mere end 60.000 biler på grund af en anden softwarefejl, der fejlagtigt kategoriserede voksne forsæde-passagerer som børn – med den konsekvens, at airbag-systemet blev slået fra.

Land Rover begynder at løse softwareproblemerne med låsene i august måned.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
15. juli 2015 kl. 22:53

Der var også en hvor hackere kunne sende sms besked og derved låse dørene op. Det er godt at biler bliver mere styret af software, det giver flere muligheder på flere fronter.

5
15. juli 2015 kl. 21:50

Jeg syntes faktisk at denne er være:https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2015/07/02/ford-issues-safety-compliance-recall-in-north-america.html

Den minder om toyotas race condition der kunne resultere i en stuck trottle.

Jeg kan simpelthen ikke forstå at det er lovligt at lave det på den måde. En farlig maskine kræver normalt enten en sikkerheds afbryder og/eller nødstop.

Jeg kan ikke lide at der tilsyneladende kun er en kanal, og den indeholder hardware og software der ikke lever op til IEC61508.

Jeg kan heller ikke lide den toggle funktion der ligger i Engine start/stop button, det burde være en kontakt med flere positioner for at forhindre mode confusion. Og som minimum bør kontakten være to polet, og have den ene kanal udført efter IEC61508.

4
15. juli 2015 kl. 12:47

Er det efterhånden muligt at købe en nyere bil som ikke kan kobles på internettet og hvor føreren har den suveræne kontrol over bilen?

1
14. juli 2015 kl. 12:36

Er der virkelig tale om, at dørene faktisk åbner sig? Jeg har en kraftig mistanke om, at de kun oplåses, men forbliver lukkede. Som det også fremgår af artiklen:....bilens dør pludselig er ulåst...". Det er jo lidt af en forskel. Ikke mindst Version 2 burde beherske præcis sprogbrug!

2
14. juli 2015 kl. 12:55

Er der virkelig tale om, at dørene faktisk åbner sig?

Det lyder faktisk sådan, både på NPR artiklen, som v2 citerer, og andre kilder på nettet, hvor de alle taler om "doors unlatching" og:

CONSEQUENCE:
If a vehicle door unlatches, the distraction may increase the risk of a crash and/or a vehicle occupant may fall out of the vehicle if they are not wearing a seatbelt, increasing their risk of injury.

7
15. juli 2015 kl. 23:14

"doors unlatching"

Nu er "unlatching" at "slå låsepal fra" så 'fallen' kan bevæge sig. Typisk er fallen den synlige 'klo', der griber om modparten i stolpen, og som aktiveres af håndtag på inder- og yderside af dør.