Softwarefejl forvirrede bilister i Limfjordstunnelen

9. juni 2011 kl. 09:476
Flere softwarefejl på hastighedstavler omkring Limfjorden har givet anledning til forvirring den seneste uges tid.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste uge var den gal med tavlerne i Limfjordtunnellen, hvor en fejl betød, at hastighedsbegræsningen blev fastlåst på 50 km/timen. Og nu er den gal igen.

Denne gang er det tavler nord for tunnelen ved frakørsel 20 Bouet i sydgående retning, der viser 80 km/timen og i den ene side af motorvejen viser de 90 km/timen.

»Det er selvfølgelig ikke optimalt. Vi må erkende, at der stadig er fejl i softwaren i tavlerne, og vi har her til morgen (onsdag, red.) teknikere på stedet,« udtaler pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen til Nordjyske.dk.

Martin Østergaard-Nielsen gør opmærksom på, at der også i den kommende tid kan forekomme forstyrrelser, da der skal udskiftes nogle komponenter i tavlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pressechefen understreger dog, at selv om hastighedstavlerne både viser 80 og 90 km/timen, må man køre 90 km/t.

Den nye fejl på tavlerne nord for tunnellen får dog ikke Vejdirektoratet til at sætte hastigheden ned.

»Vi har vurderet, at det ikke er til fare for trafiksikkerheden, og derfor sætter vi ikke hastigheden ned. Men det er selvfølgelig irriterende for trafikanterne,« udtaler pressechefen.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. juni 2011 kl. 11:37

Pressechefen understreger dog, at selv om hastighedstavlerne både viser 80 og 90 km/timen, må man køre 90 km/t.

Nej fordi loven siger at man ikke må kører hurtigere end der står på tavlerne. Det er ikke smart at Staten har embedsmænd der undsiger lovgivningen. Hvis der sker et uheld i tunnellen og man sætter tavlen på 30km/t, skal folk så bare blive ved med at kører 90km/t?. Dette er vel hele formålet med at have "display-tavler" frem for almindelige tavler.

2
9. juni 2011 kl. 13:27

Lige præcis den udtalelse refererer til, at tavlerne fra tid til anden viser forskellige hastighedsgrænser i hver side af vejen - i det samme spor på samme sted på vejen vel at mærke ... det giver jo ingen mening. Må folk i overhalingsbanen så kun køre 80 km/t, dem i yderste højre spor 90 km/t og dem i det midterste; de må selv vælge?

Nogen skulle nok have testet de tavler lidt grundigere, inden de blev sat i drift. Problemet lige nu er jo, at folk mister respekten for dem for hver dag, der går med yderligere fejlvisninger.

Da jeg kørte på arbejde her til formiddag, blev vi skiltet ned på 60 km/t lige efter afkørsel 21, umiddelbart efter viste skiltene så 40 km/t ... og det næste skilt lige inden tunnellen viste så 90 km/t.

Ulven kommer ... !

3
9. juni 2011 kl. 17:11

Om ikke de bruger Microsoft OS, lige som alle andre. Så er vi vist lovligt undskyldt

4
10. juni 2011 kl. 00:20

Jeg kører dagligt på motorring 3 hvor jeg tit møder hastighedstavler der pludseligt viser 60 km/h eller 40 km/h (nogle gange i hver sin bane) uden den mindste anledning og på en halvtom motorvej. Det er livsfarligt hvis nogen pludseligt retter sig efter disse skilte og de burde slukkes øjeblikkeligt når de ikke fungerer efter hensigten. Det er heldigt at de fleste trafikanter er i stand til at vurdere om der er tale om en software fejl eller om der en reel grund til disse rabiate hastighedsnedsættelser. Det kunne være rart at høre hvad domstolene mener om hastighedstavler der viser åbenlyst forkert.

5
10. juni 2011 kl. 09:31

"Problemet lige nu er jo, at folk mister respekten for dem for hver dag, der går med yderligere fejlvisninger."

Jeg troede at folk i Danmark havde mistet al respekt for hastighedstavler for længe siden. Der er ved Gud ikke meget at have respekt for.

Min onkel havde et ur i sin dagligstue. Det var altid fem minutter foran, for så kom man afsted til tiden!! Alle lærte hurtigt at trække de fem minutter fra, og så begyndte han at filosofere over om uret skulle gå ti minutter hurtigere...!

Samme argument har jeg hørt med hastighedstavler: Hvis de viser 60 km/t så kører folk 70, så vi sætter dem på 50, så kører folk 60! Ævle-bævle!

Nej, jeg var en tur ned gennem østlandende her for en tolv-tretten år siden. Når man kom til et vejsving og der var en tavle med f.eks. 50 km/t, så betød det faneme 50 km/t. Ellers røg man af vejen! Se, det var hastighedstavler man fik respekt for.

Vi mennesker er konstrueret til at udfordre de ting vi ikke forstår, eller ikke kan se logikken i. Den slags skaber klaphatte og konspirationsteoretikere i den dårlige ende, men til gengæld Einstein'er og banebrydere i den anden. ALternativet er robotter. Og konstruktionen af dem overlader jeg trygt til japanerne.

6
10. juni 2011 kl. 22:12

Jeg bor i Vendsyssel og arbejder i Aalborg. Jeg har i den forbindelse fornøjelsen at færdes i og omkring Limfjordstunnellen vel et par hundrede gange om året (siden 2001). Det er ikke noget særligt at tavlerne nu viser forkert. Men det er da dejligt at der nu er fokus på det.

God weekend!