Software til at auto-udfylde formularer på hjemmesider vandt offentlig data-pris og 100.000 kr.

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Virksomheden Fillr har udviklet software til automatisk at hente offentlige data ind i eksempelvis bestillingsformularer, og det har udløst en pris fra Erhvervsstyrelsen.

De fleste har prøvet at udfylde diverse registrerings- og bestillingsformularer på hjemmesider og blive irriteret over hvor mange gange, man kan udfylde de samme informationer på en dag.

Dette forsøger den danske softwarevirksomhed Fillr at løse ved hjælp af en række offentligt tilgængelige data fra blandt andet Erhvervsstyrelsens portal Virk.dk.

En af tjenesterne kan således automatisk udfylde virksomhedsoplysninger som CVR-nummer, telefonnummer, email og adresse, når man blot skriver navnet på virksomheden i et felt.

Oplysningerne bliver hentet fra CVR-registret, og den idé har udløst førstepræmien til Erhvervsstyrelsen Open Data Challenge på 100.000 kr. Konkurrencen gik ud på at bruge offentlige data på en ny måde, der gavner danske virksomheder.

Læs også: Har du en god idé til en app, der bruger offentlige data? Så kan du vinde 100.000 kr.

Fillr fungerer som en API, der aggregerer data fra forskellige kilder for blandt andet at validere inputs, øge brugeroplevelse og beskytte mod svindel.

Blandt andet kan tjenesten afgøre, hvorvidt en tekst er positivt eller negativt ladet, afgøre om en person er mand eller kvinde ud fra fornavnet samt validere gyldigheden af et telefonnummer eller en email.

På andenpladsen i Open Data Challenge kom Crediwire, som er finansiel rådgivningssoftware, der bruger offentlige data til at kreditvurdere og optimere virksomheder.

Tredjepladsen gik til LassoExcite, der bruger machine learning til at rangliste virksomheder efter deres vækst-sandsynlighed over de næste tre år. Alle data stammer fra CVR-registret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Sørensen

Hvis jeg sammenligner det indhold der kommer tilbage fra Fillr's API virksomhedstjeneste og http://cvrapi.dk, så er indholdet fuldstændigt det samme. Umiddelbart er det meget underligt, at de fortæller Erhvervsstyrelsen at de bruger deres data, mens de bruger andres. Så er de tilmed frække nok til ikke at fortælle at de bruger en anden tjenestes data.

 • 1
 • 0
#3 Henrik Haugbølle

Hej Henrik,

Du har fuldstændig ret i, at Fillr prototypen anvender cvrapi.dk's rigtigt fine API. Fillr er et meget nyt koncept, der er under heftig udvikling. I den prototype, som vi har stillet til rådighed for vores kunder og erhvervsstyrelsen, anvender vi, på få af vores API'er, proxy'er til andre API'er – dette er ikke noget vi har lagt – eller lægger – skjul på, da vores prototype på nuværende tidspunkt kun er et "proof of concept".

Konceptets grundsten, er at samle og gøre det let for os som udviklere at anvende en bred vifte af API'er.

Tak for feedbacken. Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvorvidt vi ønsker at skjule hvilke datakilder vi anvender – det ønsker vi bestemt ikke :-)

Disclaimer: Jeg er en del af Fillr teamet.

 • 4
 • 0
#5 Henrik Høyer

Autoudfyldning af formularer på hjemmesider udfra telefonnummer, cpr-nummer, cvr-nummer eller lignende - er det virkeligt en idé der giver en førsteplads og 100.000 kr?

Jeg husker at Interflora som en af de første brugte de offentlige $34 data til at autoudfylde deres formularer tilbage i 2000, altså 15 år tidligere.

At løsningen "bare" er en indpakning af en eksisterende (http://cvrapi.dk) går bare det hele endnu mere tyndt.

 • 0
 • 0
#7 Anita Jensen

Jeg undrer mig over, at Henrik Haugbølle vil retfærdiggøre det med, at deres app jo kun er et "proof-of-concept", og at "Konceptets grundsten, er at samle og gøre det let for os som udviklere at anvende en bred vifte af API'er."

I mine ører lyder det som om, deres koncept er at samle en række API'er, som de ikke selv har fundet på, for at det er let at bruge dem sammen. Som udvikler synes jeg da, det er en rigtig god idé, om end den hverken er ny eller unik.

Men det er jo lidt påfaldende at de i processen, nærmest ved et uheld, kommer til at vinde en pris for et API, der kan hente CVR-oplysninger, når det nu ikke var dét, der var deres koncept, og når de i øvrigt heller ikke selv har hverken fundet på idéen eller implementeret den.

Grunden til, at der "hersker tvivl om, hvorvidt I ønsker at skjule hvilke datakilder I anvender" er vel, at bogstaverne C V R A P og I tilsyneladende ingen steder på jeres hjemmeside fremgår i den nævnte rækkefølge...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere