Sofistikeret DDOS-angreb rammer Hong Kong meningsmålinger

Illustration: leowolfert/Bigstock
Et enormt DDOS-angreb har ramt en meningsmålingsside i Hong Kong. Ifølge en sikkerhedsgruppe er det det største DDOS-angreb nogensinde.

Et af de største og mest sofistikerede distributed denial of service (DDoS) angreb har ramt det kontroversielle online meningsmålingssite, popvote.hk, og sendt opinionen om Hong Kongs fremtidige valg i gulvet. Det skriver The Register

Hen over weekenden har 680.000 personer stemt i en uofficiel meningsmåling, som tilbød beboere, at fremhæve deres foretrukne politiske repræsentanter.

Kandidaterne bliver officielt valgt af en 1200-personer stor komite, som bliver betragtet som havende stor sympati for Beijing, hvilket betyder, at borgerne i Hong Kong ikke har noget at skulle have sagt i forhold til valget, men via popvote.hk giver de alligevel deres mening til kende.

Angreb med 300Gbps

Sikkerhedsgruppen CloudFlare fortæller, at de stadig bekæmpede DDoS-angrebet mandag morgen, længe efter meningsmålingerne lukkede.

CloudFlares grundlægger og CEO Matthew Prince siger, at angrebet er det mest sofistikerede angreb endnu set. »Vi så 300Gbps da angrebet var på sit højeste, men det er sandsynligt at det var signifikant større end det,« siger Matthew Prince til The Register.

»Det her kan være det største angreb, som vi og nogen andre nogensinde har set. Det var helt klart det mest sofistikerede,« siger han.

Kinesisk valgsabotage?

Mens gerningsmændene endnu ikke er nævnt, så fremgår det, at popvote.hk var en tydelig trussel mod Beijing, som tidligst vil introducere universel valgret for Hong Kong fra 2017.

CloudFlare siger, at de var blevet tippet omkring angrebene, og at de derfor havde sat en række DNS-huller op, som sørgede for, at angrebstrafikken aldrig ramte CloudFlare og popvote.hk.

»Siden vi havde fået en avanceret advarsel om at angrebet ville komme, iværksatte vi foranstaltninger til "sinkhole traffic", så det aldrig ramte vores netværk,« siger Matthew Prince.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere