Søren Pind: Jeg tager ikke Snowdens afsløringer for gode varer

28. januar 2016 kl. 17:0724
Søren Pind: Jeg tager ikke Snowdens afsløringer for gode varer
Illustration: g0d4ather | Bigstock.
På et samråd i Folketinget i dag, afviser justitsminister Søren Pind at tage Edward Snowden afsløringer for gode varer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På dagens samråd i Folketinget om udenlandske efterretningstjenesters muligheder for at aflytte danskere statsborgere i Danmark, sår justitsminister Søren Pind (V) tvivl om troværdigheden af afsløringerne fra den tidligere amerikanske CIA-ansatte Edward Snowden.

På et spørgsmål fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) om de lækkede NSA-dokumenter, svarer justitsministeren:

»Det fru Lisbeth Bech Poulsen kalder fakta er leveret af en mand med asyl i så vidt jeg husker Venezuela, Kina og Rusland. Jeg stifter ikke den mindste lid til den form for fakta.«

På et opfølgende spørgsmål om den amerikanske regerings adgang til, uden en dansk dommerkendelse, at udtage rådata fra det fælles dansk/amerikanske fibernet, ønsker Justitsministeren ikke at udtale sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lisbeth Bech Poulsen vil gerne vide, om det for eksempel er muligt for den amerikanske efterretningstjeneste selv at udtage rådata til planlægning af droneangreb eller lignende. Men ministeren afviser at svare på spørgsmålet af sikkerhedsmæssige grunde, ligesom han heller ikke ønsker at oplyse, om han har kendskab til episoder med ulovlige aflytninger foretage af udenlandske efterretningstjenester generelt.

24 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
24
5. februar 2016 kl. 14:35

Nå, nu har jeg tjattet med Folketingets chat, og er blevet korrigeret - det var ikke et samråd, men debat i folketinget.

Så er det ikke så mærkeligt, at der ikke ligger en samrådstransmission - men jeg kan stadig ikke finde de poster og links, der omtalte debatten her på Version2.

Håber, at det bare er mig, der ikke kan finde dem, for krænkende var de da heller ikke, at man var nødt til at moderere dem.

23
5. februar 2016 kl. 13:49

Ikke nok med, at et par tidligere poster i denne tråd, der linkede til Folketingets hjemmeside og det samråd, hvor Pind kom til at tale over sig, er forsvundet ( det er i sig selv lidt mystisk, da jeg ikke efter hukommelsen kan se, at der var noget modereringsværdigt i dem).

Men når jeg forsøger at finde det pågældende samråd på FT.dk nu, så har borte også taget det der! Man kan altså ikke mere på FT.dk se transmissionen af samrådet d. 3/2 2016, sådan som man plejer at kunne, og posterne med links til dette er også forsvundet fra Version2!

Det er da creepy - har Pind udstrakt sin lange arm til også at styre, hvad der vises på Ft.dk, og hvad der må skrives på version2?

Jeg tager forbehold for, at det er min hukommelse, der tager fejl vedr. evt. forsvundne poster her, men mht, at samrådet er forsvundet fra FT.dk, så er det i hvert fald ikke umiddelbart til at søge frem sammen med de øvrige transmitterede samråd.

Så må vi jo nøjes med den skriftlige version: http://www.ft.dk/samling/20151/almdel/reu/bilag/163/1596061.pdf

21
29. januar 2016 kl. 17:27

Den tidligere chef for NSA Keith Alexander, var så sikker på at Edward Snowden talte sandt, at han indgav sin afskedsbegæring 2013-10-06.

Snowden fløj til Moskva 2013-06-23, så nogen vil sikkert mene at der ikke er et sammenfald. Keith indgav tilfældigvis bare sin afskedsbegæring på det tidspunkt.

20
29. januar 2016 kl. 15:57

når det samtidig er kendt viden at alle lamper omkring Omar el-Hussein lyste rødt før det såkaldte "terrorangreb".

... Man kunne jo nästen få den tanke at "myndighederne" ligefrem behöver et par terrorangreb for at få sat lidt fut på det totalitäre samfund "man" åbenbart önsker.

Men kun nästen - sandheden er nok desvärre den at hele "apparatet" både er dybt inkompetent og delvist underfinansieret. Det sidste fölger af det förste: Man formår ikke at prioritere mellem reelle problemer og indbildte.

19
29. januar 2016 kl. 14:52

hvis hr og fru frikadelle, skal med, så tror at debatten skal for simples i sprog og termer

18
29. januar 2016 kl. 14:34

Nu vil ministeriet for sandhed åbenbart have fuld skrue på totalovervågningen:

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8404210/telebranchen-er-rystet-over-massiv-registrering-paa-nettet/

Jeg må indrømme at jeg er lige ved at brække mig når jeg læser følgende:

Men hos politiet har der længe været ønske om at få logningen tilbage i den efterforskningsmæssige værktøjskasse. Svend Larsen, politidirektør i Rigspolitiet, sagde i maj til Berlingske, at politiet mangler adgang til de digitale fodspor, der hver dag efterlades online.</p>
<p>Eksempelvis kunne det have været et »afgørende« værktøj i efterforskningen af attentaterne i København 14. og 15. februar sidste år, lod han forstå.

når det samtidig er kendt viden at alle lamper omkring Omar el-Hussein lyste rødt før det såkaldte "terrorangreb".

Og når man så efterfølgende kan læse at de ellers sigtede i den sag har skvadret hæmningsløst i mobiltelefoner, trods det de var arresteret (mens en 15 årig pige, dvs. et barn der ikke er fuldt færdigudviklet, tilbageholdes under torturlignende tilstande), så klinger det overmåde hult at komme med den ynkelige begrundelse for at skulle snage i alle danskernes privatliv.

Det er på tide der kommer en folkelig modstand på tværs af partiskel (hvordan gør vi Hr. og Fru Frikadelle klart hvad der er ved at ske) mod denne næsten vertikale glidebane mod et overvågningssamfund som ikke engang Orwell havde kunne forestille sig.


Læg i øvrigt mærke til denne formulering:

registrering og opbevaring (logning) af oplysninger om tele- og internettrafik til brug for efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold

Dvs. der gives meget videre beføjelser end i dag!

15
29. januar 2016 kl. 12:58

Søren Pind udstiller sig selv som formidler af mindre gode varer

:c)

14
29. januar 2016 kl. 10:53

Skal man så bruge TOR og VPN forbindelser derhjemme?

12
29. januar 2016 kl. 10:37

Nu er den stakkels justitsminister jo medlem af et parti, hvis grundlæggende forhold til virkeligheden er: "Hvis det er fakta, benægter a fakta"

Uagtet hvad man mener om Hr. Pind, så vil det være klædeligt når man prøver at beflitte sig med fakta, at man i det mindste gør sig forarbejde så godt at man undersøger baggrunden:

https://da.wikipedia.org/wiki/Hvis_det_er_fakta_s%C3%A5_ben%C3%A6gter_a_fakta

Så vi har nok mere at gøre med en generel politikerholdning, uagtet hvilket parti der er tale om.

10
29. januar 2016 kl. 08:50

Endnu et pust i en efterhånden ret så spændt ballon af politikerlede.

Desværre kan Søren Pind fyre den slags af uden nogen form for konsekvens - broderparten af vælgerne er enten ligeglade eller de forstår ikke problemet. Det er totalt gratis for vores politikere at fortsætte med at underminere vores demokrati.

9
29. januar 2016 kl. 08:14

...hr. Snowden ville have gået så meget igennem og løbet så stor en risiko for ingenting - for bare at opdigte og lyve om sit eget land. Nej hr. Pind, det ville en så begavet mand ikke.

8
29. januar 2016 kl. 07:43

Nu er den stakkels justitsminister jo medlem af et parti, hvis grundlæggende forhold til virkeligheden er: "Hvis det er fakta, benægter a fakta"

6
28. januar 2016 kl. 18:08

Tyranner støtter ofte andre tyranner og man kan vel efterhånden ikke kalde USA for andet.

5
28. januar 2016 kl. 17:59

Det er sørme et sikkert samfund vi lever i, når politikerne med den ene hånd tvangsdigitalisere os alle, og med den anden afviser at svare på om digital data nu også kan udveksles forsvarligt.

4
28. januar 2016 kl. 17:28

Hr. Pind mangler at dokumentere at han ved en pind om noget somhelst.

3
28. januar 2016 kl. 17:27

Jeg anser det for politisk drilleri fordi en dansk justitsminister ikke kan svare anderledes. Han/hun vil benægte det som de socialdemokratiske stats- og justitsministre gjorde det før ham! Og det samme svar ville komme fra en SF justitsminister.

Men fordi USA reagerer så kraftigt på Edward Snowdens afsløringer er vi nødt til at gå udfra at Edward Snowden har ret og indtil det modsatte er bevist, leve ud fra antagelse at ”alt aflyttes”.

Derfor bør der skrues op for sikkerheden overalt og især for krypteringen.

2
28. januar 2016 kl. 17:16

"sår justitsminister Søren Pind (V) tvivl og troværdigheden"

Nej, det ved gud han ikke gør...

Man kan kun så tvivl om troværdigheden af et eller andet, hvis man selv har højere troværdighed den det man beklikker.

Det har Søren Pind ikke overfor Edward Snowden.

Tværtimod faktisk.

1
28. januar 2016 kl. 17:14

»Det fru Lisbeth Bech Poulsen kalder fakta er leveret af en mand med asyl i så vidt jeg husker i Venezuela, Kina og Rusland. Jeg stifter ikke den mindste lid til den form for fakta.«

Det virker lidt mærkeligt at USA bruger så mange kræfter på ham, hvis det hele er løgn. Men det også kun USA, de ved ikke så meget, i hvert fald ikke i forhold til Pind. :)