Sønderlemmende kritik af Polsag-projektet fra statsrevisorerne

Rigspolitiet indregnede ikke interne omkostninger i Polsag-projektet og brugte penge, der ikke var bevilget endnu. Statsrevisorerne giver en ’skarp påtale’.

»Statsrevisorerne påtaler skarpt Rigspolitiets uprofessionelle og utilfredsstillende forberedelse og styring af Polsag.«

Så hårdt falder kritikken over Rigspolitiet for den måde, som it-projektet Polsag blev kørt på.

Efter mange års forsinkelse og 567 afbrændte millioner skattekroner måtte politiet nemlig til sidst give op og skrotte hele projektet.

Vurderingen fra statsrevisorerne, som er udpeget af Folketingets partier, falder efter Rigsrevisionen har gjort beretningen om Polsag-projektet færdig. Her dokumenterer Rigsrevisionen en række højst kritisable forhold.

Læs også: Rigsrevisionen uddeler øretæve til Politiet efter Polsag-skandale

For eksempel regnede Rigspolitiet ikke de interne omkostninger med i projektet, når Folketingets Finansudvalg skulle tage stilling til økonomien. De interne omkostninger løb op i 145 millioner kroner, viste det sig senere hen.

Der blev også brugt penge, som slet ikke var bevilget endnu. En udvidelse af Polsag-projektet, som blev aftalt med CSC og sat i gang, fik Finansudvalget først besked om ni måneder senere. Da var der allerede betalt 12 millioner kroner til CSC, uden at Rigspolitiet havde fået lov til at bruge de penge.

Den slags rod i økonomien får også kritik af statsrevisorerne, og det rammer også Justitsministeriet:

»Statsrevisorerne påtaler, at Justitsministeriet har ført et utilstrækkeligt tilsyn, og at ministeriet ikke har orienteret Finansudvalget rettidigt og fyldestgørende om ændringer i Polsag, projektets omkostninger og risici,« skriver statsrevisorerne.

Læs udtalelsen fra statsrevisorerne.

Læs hele beretningen fra Rigsrevisionen. (pdf)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere