Sønderborg Kommune smider KMD på porten: nægter at følge skifte af it-løsning

Trods oplæring i KMD's skole-it-system Educa har Sønderborg Kommune annulleret kontrakten med KMD og valgt ny leverandør.

Sønderborg Kommune brugte inden dette skoleår massevis af timer på at oplære lærerne på kommunens 17 folkeskoler i brugen af læringsplatformen Educa, som den havde lavet en firårig aftale med KMD om.

Men nu har kommunen opsagt aftalen og valgt en anden leverandør af læringsplatform, skriver JyskeVestkysten.

Det sker efter, at KMD i oktober besluttede at lukke Educa og i stedet satse på et konkurrerende it-system, MinUddannelse, som it-selskabet har købt leverandøren af.

Læs også: Lærere om lukning af udbredt læringsplatform: Åh nej, har vi nu spildt vores tid?!

KMD ville opfylde sine kontraktmæssige forpligtelser, men ikke udvikle på systemet. Og det har altså fået Sønderborg til at trække sig.

»Ledelse og superbrugere ude på skolerne har set på, hvilken af fire læringsplatforme der gav bedst mening. To blev udvalgt: meebook og MinUddannelse. Vi fik en demonstration og afprøvet nogle ting. De stod meget lige i forhold til funktionalitet, teknik og økonomi,« siger Connie Buch, udviklingschef i Børn og Uddannelse til JyskeVestkysten.

Valget faldt på meebook.

Baggrunden for, at kommunerne landet over i gang med at implementere elektroniske læringsplatforme, er, alle skoler skal have taget fuldt i brug inden udgangen af 2017.

It-systemet anvendes af lærerne til årsplanlægning, til at bygge undervisningsforløb, arbejde med Fælles Mål og elev-evaluering.

Alle Sønderborgs folkeskoler minus Kløverskolen har allerede været på kursus i Educa. Det har foregået som endagsseminarier rundt om på skolerne.

En ekstra ressource, som Connie Buch betegner som 'træls'.

Sønderborg Kommune havde som en af de første kommuner implementeret KMD Educa, fordi man gerne ville være med til at præge og udvikle systemet.

Hos KMD har man tidligere påpeget, at ligegyldigt hvilken software man køber i dag, så kommer man til at lave en opgradering eller et skift på et tidspunkt.

»Nogle gange er de skift enkle, og andre gange er de mere omfattende,« har svaret lydt.

Lærer: Vi bruges som it-udviklere

Al skoledata i Sønderborg er overført fra Educa til meebook.

Version2 har tidligere citeret lærer Gunni Østergaard Pedersen, Ellevangskolen i Aarhus, for at stille spørgsmål ved, om der overhovedet er behov for mere it af den art:

»Før det blev meldt ud, har jeg ikke hørt en eneste lærer efterlyse dette redskab. Ikke en eneste forældre har ytret et ønske, og ingen elever har på noget tidspunkt oplevet et behov,« skrev Gunni Østergaard Pedersen i en kronik.

Læs også: Folkeskolelærer om ny skole-it fra KMD: Vores tid på systemet er ren udviklingsarbejde

Gunni Østergaard Pedersen antydede også, at han følte sig misbrugt som ufrivillig it-udvikler til et ufærdigt system fra KMD:

»Kunne det tænkes, at et IT-firma i sin søgen efter et nyt marked har fået idéen og derpå opsøgt beslutningstagere for at sælge et produkt, som godt nok ikke var færdigt, men som skulle udvikles sammen med brugerne? Af frygt for at blive beskyldt for at ville bremse IT-udviklingen er der så tegnet kontrakter og pålægget til skolerne udsendt. Når den tanke kan opstå, skyldes det erfaring, da der tidligere er solgt programmer, der ikke er færdige, men som skal udvikles løbende sammen med brugerne.«

Også Randers, Aarhus og Esbjerg bliver ramt af udfasningen af Educa.

Læs også: Folkeskolelærer om ny skole-it fra KMD: Vores tid på systemet er ren udviklingsarbejde

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017