Søgemaskine vil skabe ny browser baseret på system-biblioteker

4 kommentarer.  Hop til debatten
Søgemaskine vil skabe ny browser baseret på system-biblioteker
Illustration: Bigstock.
Renderingsbiblioteker er indbygget i moderne styresystemer, så hvorfor ikke bare bruge dem på skrivebordet, mener Duckduckgo.
27. december 2021 kl. 06:57
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Søgemaskinen Duckduckgo vil skabe en ny browser til Windows og Mac. De nye browsere skal baseres på styresystemernes indbyggede renderingsmotorer og api’er, som hedder henholdsvis Webview2 og Wkwebview. Det skriver Zdnet.

Duckduckgo fokuserer på privatlivsbeskyttelse, og har allerede browserapps til mobil-systemer. Også her benyttes platformenes underliggende biblioteker til renderingsopgaven.

Gabriel Weinberg, som er topchef i søgefirmaet, skelner Duckduckgos kommende browser fra rivaler som Brave og Firefox ved at hævde, at der ikke er tale om en ‘privatlivs-browser’, men blot en browser, der som udgangspunkt byder på »robust beskyttelse af privatlivets fred.«

»Det er en hverdags-browserapp, der respekterer dit privatliv, fordi der aldrig er et dårligt tidspunkt at stoppe virksomheder fra at udspionere din søge- og browserhistorik,« skriver topchefen i et blogindlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Windows' Webview2-api bygger på firmaets egen browser Edge, som benytter Chromium-motoren. Macs api bygger på biblioteket Webkit, som også ligger til grund for Apples Safari-browser.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
27. december 2021 kl. 16:29

DDG's forslag handler velprimært om at bruge ét sær biblioteker til rendering pr OS i stedet for at udvikle deres egne.

Jeg ikke se at denne type biblioteker skulle være helt grundlæggende forskellige mellem operativsystemer.

Grundlæggende en sund tanke, tænk på hvad alle mulige forskellige biblioteker, der gjorde mere eller mindre det samme, gjorde for JAVA. Mac's force var i begyndelsen, at samtlige udviklere var tvunget til at bruge Apple's interface biblioteker.

2
27. december 2021 kl. 09:29

...DER har vi været! Det hed "Internet Explorer" som netop var højt integreret med Windows så man IKKE kunne slippe af med den.

Det bliver et "Nej Tak" herfra - også selv om jeg er fan af DDG.

De motorer som er integreret i OS'erne kan man ikke forvente at kan bruges bredt da de er "primært" til forsk. systemfunktioner.

1
27. december 2021 kl. 07:20

Det er da godt at DDG står ved at de ikke laver en ‘privatlivs-browser’ for det er ikke sådan den omtales mange steder.