Socialministeren tvinger tidsrøvende it-system ned over kommunerne

13. juni 2012 kl. 10:094
Socialministeren tvinger tidsrøvende it-system ned over kommunerne
Illustration: Claus Bjørn Larsen.
Alle landets kommuner skal senest i 2014 have anskaffet sig it-systemet DUBU eller et tilsvarende til trods for kritik af DUBU fra sagsbehandlerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Socialminister Karen Hækkerup (S) vil nu kræve, at samtlige af landets kommuner indfører et sagsbehandlingssystem til børneområdet. Det oplyser Socialministeriet ifølge en pressemeddelelse.

Cirka halvdelen af kommunerne har allerede valgt DUBU-systemet, som er udviklet af Kombit, men systemet er blevet kritiseret af sagsbehandlerne for at tage for stor en del af deres tid med arbejdsgange i it-systemet i stedet for kontakt med de berørte familier.

Socialministeren har aftalt med Kommunernes Landsforening, KL, at samtlige kommuner senest i 2014 skal have anskaffet sig DUBU eller et tilsvarende system.

Lige nu findes der dog ikke andre løsninger på det danske marked end DUBU, og i ministeriets pressemeddelelse er det da også DUBU, som fremhæves, selvom der er tilføjet et 'eller tilsvarende systemer'.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. juni 2012 kl. 16:24

Så vidt jeg ved har Kombit på kommunernes vegne udbudt løsningen, og den er udviklet af en leverandør, vistnok IBM. Er et kundefællesskab nu det samme som et monopol? Ikke der hvor jeg kommer fra.

3
13. juni 2012 kl. 14:39

Det er pudsigt at Kombit der ifølge dem selv bare er en indkøbsordning for kommunerne der har til formål at forhindre monopoler, selv har udviklet et fagsystem de nu får regeringens hjælp til at tvinge ned over hovedet på samme kommuner.

2
13. juni 2012 kl. 13:48

Disse administrative systemer kan en masse unødvendigt og er først og fremmest indført for at føre bureaukratisk kontrol, monitere og dokumentere fejl. De er tidsrøvere. Det er allerede grelt indenfor andre områder så som arbejdsformidlingsområdet, hvor tiden også bruges på administration og kontrol istedet for på at hjælpe de arbejdssøgende. Nu er turen så kommet til børneområdet. Hvornår bliver Folketinget klogere? Eller skal vi alle til sidst kun beskæftiges med at dokumentere og kontrollere hinanden? Dette virkede ikke i den kommunistiske østblok, og det vil heller ikke virke i Danmark, og det er samfundets penge ud i luften! Kun IT leverandørerne scorer kassen! Med sådanne systemer vil det blive umuligt at spare i den offentlige administrative sektor. Denne vil fortsat vokse, og det bliver nødvendigt at skære yderligere ned på antallet af medarbejdertimer med børnene for at få økonomien til at løbe rundt. Samfundet har fået Parkinson!

1
13. juni 2012 kl. 11:59

Jamen så er der da lagt op til at en eller anden "kloge åge" får fingeren ud og laver et program der er bedre end DUBU.