Sociale netværkstjenester udgør sikkerhedsrisiko

30. november 2007 kl. 13:21
Brug af sociale netværkstjenester på arbejdspladser er i vækst. Det kan komme til at udgøre en sikkerhedsrisiko for virksomhederne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En undersøgelse i England har vist, at en tredjedel af de adspurgte bruger sociale netværkstjenester og andre sociale værktøjer på arbejdet, samtidig med at it-administratorer i virksomhederne ikke holder øje med det stigende forbrug, det skriver Techworld.com.

En forklaring på it-administratorernes manglende observation kan være, at de it-professionelle selv gør brug af sociale netværkstjenester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I undersøgelsen har hele 16 procent indrømmet, at de har downloaded socialt orienterede applikationer uden først at tjekke sikkerheden, mens 35 procent ikke har nogle problemer med at publicere personlige detaljer, fødselsdato, hjemmeadresse mv. på forskellige websites.

"Sociale medieværktøjer kan tilbringe noget positivt til virksomheder, men det ser ud til, at disse værktøjer bliver installeret og brugt uden nogen form for kontrol eller retningslinier fra it-afdelingerne, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko," siger Microsofts sikkerhedsekspert Stephen Lamb til Techworld.

Microsoft foreslår, at virksomheder indfører en politik på området, som man vil gøre med enhver anden applikation eller tjeneste, der bruges på arbejdspladsen, ved enten at tillade brugen eller blocke for al adgang til sociale netværkstjenester.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger