Sociale medier vil have adgang til efterretningsoplysninger

Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Facebook og Twitter efterspørger mere adgang til efterretningsoplysninger i kampen mod misinformation og fremmed indblanding i valg.

Facebooks vicedirektør Sheryl Sandberg erkender, at den sociale medie-gigant kunne have gjort mere i forhold til at forebygge og forhindre fremmed indblanding på mediets platforme.

Det skriver Tech Crunch.

»Vi var for langsomme til både at opdage det her og til at handle på det,« siger Sheryl Sandberg.

Dog mener hun, at at den amerikanske regering er nødt til at åbne op for en bedre deling af efterretningsoplysninger. Sheryl Sandberg efterspørger, at de sociale medie-virksomheder kan få adgang til informationer eller efterforskningsredskaber i kampen mod misinformation.

Bemærkningerne kommer forud for en åben høring, der finder sted onsdag. Her skal både Sheryl Sandberg fra Facebook og Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, tale om fremmed indblanding på sociale medier i forbindelse med valg. Googles Larry Pages var også inviteret, men har afvist at møde op.

Efter den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016 har de sociale medier været undersøgt for at have ladet fremmede aktører for den russiske regering sprede misinformationer på platformene.

Både Facebook og Twitter har fjernet konti og bots, som de har mistænkt for at være involveret i at sprede disse usande informationer. Også Google meddelte sidste år, at der havde været russiske forsøg på indblanding gennem deres platform.

Både Sheryl Sandberg og Jack Dorsey melder ud, at efterforskningsredskaber og en højere grad af informationsdeling vil være nødvendigt.

»Vi står overfor en trussel, der kræver, at vi samarbejder på tværs af industrien og regeringen. Begge parter besidder vigtig information, som den anden ikke har adgang til, og hvis vi kombinerer disse oplysninger, vil vi stå langt stærkere til at håndtere disse trusler,« siger Jack Dorsey.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Louise Klint

Godt nok smart af Sandberg fra Facebook således at flytte fokus – sende aben over på modpartens bord. = ”Så kan I ikke fremover klandre os for ikke at gøre nok. Vi mangler redskaber!” Vupti, vupti.

Vi står overfor en trussel, der kræver at vi samarbejder på tværs af industrien og regeringen. Begge parter besidder vigtig information, som den anden ikke har adgang til, og hvis vi kombinerer disse oplysninger vil vi stå langt stærkere til at håndtere disse trusler, siger Jack Dorsey.

Det kunne han lide, Twitters administrerende direktør. Skrækeksempel på, hvad der sker, når man ikke (længere) kan se – eller forstår – forskellen på offentlige og private virksomheder/organisationer. Det er bare et fedt, det hele.

Men jeg synes, det er værd at huske på, når medicinalindustrien (snart) står og banker på hos vores hospitaler og tilsvarende efterspørger – ”hvis vi lige får adgang til patienternes oplysninger, så vil det gøre vores job meget nemmere at udføre…”

Helt sikkert!

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere