Sociale medier skal bakke op om melodigrandprix

TDC har fyldt de gamle B&W-haller med trådløse access points, så publikum kan forsyne de sociale medier med indhold om showet.

For bare et halvt år siden var B&W-hallerne stadig uden skyggen af en internetforbindelse, så TDC har haft travlt ude på Refshaleøen.

Firmaet har nemlig fået opgaven med at bygge det trådløse netværk, der skal forsyne det tidligere skibsværft med lynhurtig wifi til alle på området, der vil dele ‘Eurovision Song Contest 2014’ – i folkemunde melodigrandprix – på nettet.

Og det stiller krav til netværket, når 12.000 publikummer, 2.500 journalister og 10.000 delegerede fra de respektive lande på én gang vil online for på de sociale medier at dele stemningen i billeder og tekst.

207 trådløse access points er sat op, så der ikke er så meget som en kvadratmeter i hallerne og de omkringliggende teltbyer, hvor en smartphone eller tablet ikke kan koble sig op på en 100 Mbit/s-forbindelse – og det er der en særlig årsag til:

»Det er klart, at EBU (European Broadcasting Union, red.) gerne vil have begivenheden spredt ud så meget som muligt, så wifi’en til publikum handler næsten udelukkende om at sikre adgang til sociale medier,« siger Kristian Krautwald, chef for forretningsløsninger i TDC Solutions Sales.

De sociale medier er faktisk et af de allervigtigste aspekter for en moderne tv-begivenhed af melodi­grandprix’ dimensioner.

»Folk vil ikke læne sig tilbage i sofaen, de vil læne sig frem og være med. Vi har rettet nogle tilbud til folk, der vil være med på nettet og på sociale medier, som vi selvfølgelig håber, at de vil benytte sig af, og så er det jo vigtigt, at nettet ikke går ned,« siger DR’s redaktør for sociale medier under melodigrandprix, Søren Bygbjerg.

Han forklarer, at årets grandprix skal være det mest involverende nogensinde, og vigtigheden af de digitale deleredskaber kan da også aflæses direkte i grandprixets officielle slogan, der simpelthen lyder: ‘#JoinUs’.

Tre indslag fra brugerne

»Vi har blandt andet bedt de enkelte deltagere og vores tre værter om løbende at dele deres oplevelser på de sociale medier, og selvfølgelig også undervejs under showene, for at understøtte, at fansene kan interagere med deltagerne på et hvilket som helst socialt medie,« siger Søren Bygbjerg.

Og ikke nok med det så vil dele af de færdige shows ligefrem byde på i alt tre indslag, hvis indhold til dels er skabt af brugere af de sociale medier. Blandt andet skal sidste års vinder, Emmelie De Forest, synge sin vindersang akkompagneret af et enormt virtuelt kor, der er indspillet via video og uploadet på sociale tjenester.

Under sidste års finaleshow i Malmø blev der sendt 1,7 millioner tweets, der relaterede sig til sangkonkurrencen, og til sammenligning regnes der i år med omkring 170 millioner seere. Så nogle sidder stadig godt tilbagelænet i sofaen.

Fintmasket net dækker B&W med telefon og internet

Højt oppe i den største af hallerne, der måler 60 meter i højden, har firmaet Telpartner sat tre indendørs mobilantenner, der er dedikerede til at sikre publikum basal telefondækning, så de blandt andet kan deltage i den vigtige sms-afstemning.

Men antennerne har ikke kapacitet til at forsyne de mange mennesker med mobildata via 3G eller 4G. Derfor er de konfigureret til automatisk at smide brugerne over på den åbne wifi, der med 207 access points dækker det i alt 23.000 kvadratmeter store område i ét sammenhængende netværk.

På lægterne ude blandt publikum sidder de trådløse access points med faste mellemrum og dækker hver en zone på fire meter til siderne og 20 meter op ad lægterne. De er hver især dæmpet, så interferensen begrænses, men skulle et af dem ryge ud af funktion, når musikken spiller, er idéen, at det nærmeste access point kan tage over for sin nabo ved at skrue op for radioen.

Backup er et nøgleord, der er gennemgående for hele internetopkoblingen, der er holdt oppe af to redundante 10 Gbit/s forbindelser, og trafikken styres af den ene af to ligeledes redundante netværksswitche med hver 24 porte på 10 Gbit/s.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Klaus Olesen

Når endelig mine licens penge går til noget fornuftigt, som fiber fra tdc til københavnerne, så er det til melodigrandprix.

Nu til et reelt spørgsmål, nogle der ved om det fungere på den måde at de trådløse AP kører på forskellige kanaler, sådan de står 1-2-3-4-5-1-2-3-4-5-1-2-3-4-5 så de ikke forstyrrer hinanden? Eller hvordan vil man gøre det for at få den bedste dækning ?

  • 2
  • 0
#7 Mohamed Youssef

Det er ikke TDC der har sat en "mobilmast" op i hallen. Det er Telpartner der har lavet en løsning til alle mobiloperatørerne. Og det er Telia der har sat en mast udendørs, som TDC lejer sig ind på.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere