Sociale medier advarer: Corona-pandemi fører til, at AI fejlagtigt fjerner indhold

17. marts 2020 kl. 10:554
Sociale medier advarer: Corona-pandemi fører til, at AI fejlagtigt fjerner indhold
Illustration: Laslau | Bigstock.
På grund af coronavirus og hjemsendte ansatte må Google, Facebook og Twitter øge brugen af AI til at fjerne indhold. Men det øger samtidig sandsynligheden for, at indhold fjernes på et forkert grundlag, advarer de sociale medier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På grund af corona-pandemien har Facebook, Twitter og Google sendt en advarsel ud om, at videoer og andet indhold risikerer at blive fejlagtigt fjernet for at have overtrådt retningslinjerne, fordi virksomhedernes ansatte ligesom så mange andre arbejder hjemmefra. Det betyder øget brug af kunstig intelligens og færre personer til at vurdere indholdet.

Det skriver Reuters.

»Vi har altid brugt en kombination af mennesker og maskiner til at gennemse indhold på vores platforme, f.eks. YouTube. Vi vil midlertidigt øge vores afhængighed af automatiserede systemer i betragtning af denne unikke situation for at reducere behovet for, at personer kommer ind på kontoret,« skriver Google i et blogindlæg.

Google siger, at man har investeret massivt i AI til at gennemgå indhold, men at AI ikke altid er lige så præcis i analysen af indholdet, som mennesker er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Disse systemer er med vilje konfigureret til at identificere indhold, der kan være i strid med vores retningslinjer. Så på YouTube kan der være en stigning i indhold, der er klassificeret til fjernelse i løbet af dette tidsrum - inklusive noget indhold, der ikke er i strid med vores politikker,« skriver Google.

Derudover nævner virksomheden, at behandlingstider for indsigelser mod fjernet indhold kan være længere end normalt-

Også Facebook varslede, at søgegigantens øgede brug af AI vil føre til, at indhold fejlagtigt fjernes, fordi de automatiserede værktøjer »har begrænsninger«, når de identificerer stødende materiale ved analysere 'digitale spor', der er fælles for tidligere fjernet materiale.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
18. marts 2020 kl. 12:31

Kan AI ikke tænke længere? Det er da en brat opvågen -- for nogen--, at AI ikke en gang kan sondere så simple elementer, - når der ikke er det normale menneskelige overhead? Hvad så, når det er lidt mere kompliceret. Skal vi blive enige om at begrebet arificiel intelligens er noget vrøvl? En computer gør kun hvad den er programmeret til at kunne. Tænke og drage følgeslutninger kan maskiner ikke.

mvh

2
18. marts 2020 kl. 11:25

Det viser ret tydeligt en stor svaghed med sociale medier som officielle info-kanaler.

Derfor er det også vigtigt med en (og helst kun én) hjemmeside, hvor al nødvendig information fra myndigheder til befolkning kan ses.

1
17. marts 2020 kl. 15:28

Det er der vel ikke noget nyt i?

  • PragerU, Dennis Prager
  • Sagon of Akkad, Carl Benjamin
  • Tommy Robinson, Stephen Yaxley