Socialdemokraternes hjemmeside udsat for DDoS-angreb

Illustration: leowolfert/Bigstock
Socialdemokraternes hjemmeside blev mandag aften udsat for et netværksangreb, som kortvarigt gjorde hjemmesiden utilgængelig. Bagmændene er blandt andet utilfredse med hundeloven.

Socialdemokratiets hjemmeside blev mandag aften kortvarigt udsat for et DDoS-angreb, som gjorde hjemmesiden utilgængelig. Det skriver dr.dk.

En gruppe, der kalder sig 'Weedhead Hackers', har angiveligt taget ansvaret for angrebet, som lagde siden ned i en lille times tid.

Socialdemokratiets hjemmeside er hostet hos CDN-udbyderen Incapsula, som også tilbyder beskyttelse mod DDoS-angreb.

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiet, men partiets pressechef oplyser, at alle medarbejdere, der arbejder med hjemmesiden, er på ferie.

Gruppen Weedhead Hackers sendte for godt en uge siden en e-mail til flere danske medier, heriblandt Version2, hvori den advarede om, at den ville foretage angreb mod politiske hjemmesider.

Motivet er ifølge mailen, at gruppen er utilfredse med blandt andet hundeloven, der forbyder visse hunderacer, samt stramninger over for syge og ældre. Gruppen nævner også Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt.

Gruppen har tidligere advaret om sårbarheden ved CPR-registret og NemID og har kaldt sig 'white hat hackers', altså hackere der arbejder for bedre it-sikkerhed.

Lektor Lars Konzack fra Københavns Universitet, som forsker i internetkultur og tidligere har været i kontakt med gruppen oplyser ifølge DR, at gruppen består af en håndfuld personer i alderen 15-20 år, som er frustrerede over, at politikerne ikke lytter til dem.

Angrebet mod Socialdemokraternes hjemmeside er det seneste af denne type politisk motiverede angreb, som er blevet hyppigere i Danmark med angreb sidste år mod blandt andet fagforeningen 3F, NemID og flere danske medier.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jette Hartmann

"....partiets pressechef oplyser, at alle medarbejdere, der arbejder med hjemmesiden, er på ferie." Dårlig planlægning - eller har de i realiteten kun en der kan håndtere hjemmesiden?

  • 4
  • 2
#3 Peter Makholm Blogger

Det lader til at Socialdemokraternes kommunikationsafdeling har udvist rettidig omhu og har fået professionelle til at tage sig af content delivery. Det undrer mig derfor hvilke spørgsmål det er at redaktionen ønsker at spørger partiets kommunikationsarbejdere om?

Det skulle da lige være hvis man ønsker at lave en historie ud af om Incapsula levere det produkt man som kommunikationsorganisation kan forvente.

For mig at se er der ikke rigtig nogen interessant historie i det her.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere