Snyd applikationer til at elske Windows Vista

Har du specialsoftware, som ikke kan køre på Windows Vista og Windows 7, er der måske en finte, som kan hjælpe. Microsoft anbefaler kodebidder, som med små løgnehistorier får applikationer til at køre uden problemer.

De fleste virksomheder har holdt sig på afstand af Windows Vista ? både fordi styresystemet fik en negativ vurdering generelt, men også fordi mange specialfremstillede applikationer rundt omkring ikke ville kunne køre på Vista.

Nu er afløseren Windows 7 snart på gaden og Windows XP kan ikke bruges til evig tid. Men problemet med applikationerne, der er skrevet til Windows XP er det samme ? Windows 7 bygger nemlig på samme kodebase som Vista.

Og hvad er så løsningen på det? Små kodestumper, kaldet 'shims', som kan narre applikationerne til at føle sig tilrette i et fremmed styresystem, lyder Microsofts svar ifølge Infoworld.com.

Hvis for eksempel en applikation er beregnet til, at brugeren har administratorrettigheder i Windows XP, men det ikke er muligt med samme privilegier i Vista og Windows 7, kan en lille kodestump sørge for, at applikationen ikke får lov at teste brugerrettighederne.

På den måde bliver de højere sikkerhedskrav ikke droppet, da brugeren aldrig får administratorrettigheder. Det er kun applikationen, der snydes.

Microsoft selv bruger metoden flittigt, så de slippet for at skulle rette fejl i Windows-koden, der er kendt for at være noget skrøbelig.

»Hvis du går for voldsomt ned igennem gangen ved siden af Windows kerne-udviklerne, vil du spolere 20 til 30 applikationer,« lød en vittighed fra en Microsoft-taler således til Microsofts konference TechEd i midten af maj.

Med Windows 7 Release Candidate er der for eksempel inkluderet disse små 'hacks' til 6.999 forskellige applikationer.

Microsoft har frigivet et værktøj, så alle kan udvikle deres egne 'shims' til applikationer, Application Compability Toolkit.

Hvis en applikation bruger funktioner, som kun kan klares af et bestemt styresystem, kan man dog ikke udrette mirakler med de små kodestumper. Så er det i stedet en mulighed at ty til virtualisering, for eksempel den XP Mode, som Microsoft har indbygget i Windows 7.

Ulempen er dog, at det kører langsommere, og at supportafdelingen så skal understøtte flere forskellige styresystemer på samme tid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Daniel Svendsen

Synes godt nok det lyder en smule skrøbeligt og selvom der står at det ikke burde gå ud over sikkerheden, så er jeg næsten sikker på en eller anden finder et smuthul og hvad så? Skal alle shims så laves om?

Men nu når det handler lidt om Windows 7, så vil jeg da lige give en tommelfinger opad og sige at det kører egentlig rigtig dejligt.. :D

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere