Snowden tvivler på FBI's forklaring: 'Bullshit'

FBI kan sagtens låse en låst iPhone op, lød det i går fra den forfulgte whistleblower Edward Snowden på en overvågningskonference. Han frygter, at den amerikanske efterretningstjeneste har en skjult dagsorden med at tvinge Apple til at bryde sin egen kryptering.

FBI's forklaring om, at kun Apple er i stand til at bryde ind i en afdød terrorists iPhone, købes ikke af den forfulgte whistleblower Edward Snowden.

Sådan lød det i går på en amerikansk konference om demokrati og overvågning, hvor Edward Snowden deltog via videolink fra sit eksil i Moskva. Det skriver dr.dk og flere andre nyhedsmedier.

Læs også: Søren Pind: Jeg tager ikke Snowdens afsløringer for gode varer

Ifølge ham virker det utroværdigt, når FBI påstår, at kun Apple kan bryde krypteringen i den pågældende sag.

»Med al respekt så er det noget bullshit,« sagde Snowden fra storskærmen.

For at understøtte sin påstand postede Snowden efterfølgende et tweet, hvor han linkede til en artikel fra American Civil Liberties Union. Her forklarer teknologieksperten Daniel Kahn Gillmor, hvordan man kan omgå den sikkerhedsfunktion i iPhonen, der potentielt sletter al data fra telefonen, hvis koden bliver tastet forkert ti gange.

Ifølge ham er det muligt at kopiere dataerne før nedbruddet. Taster man koden forkert ti gange, så dataene slettes, kan kopien stadig bruges til at genetablere telefonen. Det er ikke umiddelbart så simpelt, som det lyder, men stadig simpelt nok til, at en efterretningstjeneste af FBI's kaliber burde kunne klare det.

Læs også: Apple vinder generalprøve inden FBI-sag

Af samme grund peger både Gillmour og Snowden på, at FBI har en uofficiel dagsorden i den juridiske strid med Apple.

»Kort sagt beder FBI offentligheden om at give dem væsentlige nye beføjelser, som kan bringe hele vores kommunikationsinfrastruktur i fare, og de beder os om at stole på, at de ikke vil misbruge disse beføjelser,« skriver Daniel Kahn Gillmor i artiklen.

Senere i marts vil retten i San Bernadino tage sagen op. Apple og andre store teknologiselskaber har allerede indsendt indsigelser mod dommen, der tvinger Apple til at bryde sin egen kryptering.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017