Snowden: NSA-uheld skyld i Syriens internet-blackout i 2012

NSA kom til at slukke for det syriske internet i et forsøg på spionage.

I et forsøg på at infiltrere syriske internetudbydere kom NSA til at slukke for Syriens internet i 2012. Sådan lyder det nu fra whistleblower Edward Snowden, skriver The Guardian.

NSA ville i 2012 nemlig frygtelig gerne analysere den syriske internettrafik, mens borgerkrigen udviklede sig og truede med at destabilisere Mellemøsten. Derfor blev en eliteenhed under navnet Tailored Access Operations sat til at infiltrere de syriske internetudbydere. Det endte frygtelig galt.

For i forsøget på at installere spyware i routerne hos de syriske internetudbydere kom NSA til at slukke for dem. Hele Syrien var nu med ét smidt af nettet.

Sikkerhedsvirksomheden Cloudfare analyserede på daværende tidspunkt ulykken og kunne konstatere, at det var første gang, et land i så høj grad måtte undvære internet. Cloadfare kunne ikke registrere nogen forespørgsler fra syriske ip-adresser overhovedet.

Selv da den egyptiske regering slukkede for nettet, kunne Cloudfare stadig registrere trafik fra landet. Men det var altså ikke tilfældet med Syrien.

På daværende tidspunkt var den almene teori i medierne, at den syriske regering stod bag for at destabilisere oppositionen.

Hos NSA frygtede man, at den store bommert ville blive opdaget, men den syriske regering havde travlt med at beskylde 'terrorister' for fejlen. Ifølge Snowden var det en stående joke i NSA, at hvis organisationen blev opdaget, kunne man altid sende skylden videre til Israel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere