Snowden designer iPhone-cover, der skal advare om snageri

21. juli 2016 kl. 16:196
Snowden designer iPhone-cover, der skal advare om snageri
Illustration: Snowden & Huang.
Whistlebloweren har slået pjalterne sammen med MIT-forsker for at give brugere kontrol over, hvad telefonen transmitterer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

NSA-whistleblower Edward Snowden har sammen med Andrew “Bunnie” Huang, Ph.d fra MIT, designet et smartphonecover, som skal afsløre, om telefonen udsender uønskede radiosignaler.

Det skriver Wired.

Et mockup af privacy-coveret til iPhone 6

Ifølge de to cover-designere er opfindelsen uendelig mere sikker ‘Flymode’ til at garantere, at telefonen ikke transmitterer signaler. Signaler, som for eksempel kan bruges til at aktivere telefonens mikrofoner eller få den til at afsløre din placering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Designet får adgang til iPhonens inderste gennem SIM-kort-porten. SIM-kortet flyttes derfor til coveret, der kommer med et mindre batteri og en lille skærm.

Gennem SIM-kort-porten kan coveret læse de elektriske signaler til de to antenner som bruges af GPS, Bluetooth, WiFI osv. På den måde kan telefonen advare dig, hvis den sender eller modtager signaler, når den ikke burde.

»Vores tilgang er: Modstandere på stat-niveau er magtfulde, antag at din telefon er kompromitteret,« siger Andrew Huang om projektet.

Endnu er coveret på designstadiet - opfinder-parret har endnu til gode at bygge en prototype.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
25. juli 2016 kl. 08:27

Hvordan sikrer man sig så, at selve coveret ikke er hacket til at ignorere visse datapakker?

Jeg synes det virker som om man aldrig kan komme til bunds i alt det her datasnyderi. Hvert eneste sikkerhedsfirma kan jo i princippet tillade visse former for scam/virus/malware/etc. at trænge igennem, hvis de skulle få lyst til det.

Lige meget hvordan man vender og drejer sig, så har man enden bagud.

5
22. juli 2016 kl. 13:56

Er det ikke nok at have en/flere modtagere, der lytter efter signal på de frekvenser, der bruges? Det burde være muligt at detektere om signalet kommer lige fra telefonen i det cover, detektoren skal bygges ind i, eller det kommer fra master, accesspoints osv.

Ulempen er selvfølgelig at man så ikke får strøm fra mobilen.

4
22. juli 2016 kl. 13:50

Apple vil jo gerne holde fanen højt når det gælder privacy. Så det modsatte kunne også være tilfældet: at de gør testpunkterne direkte tilgængelige uden invasivt indgreb. F.eks v.h.a. en speciel simkort-skuffe. Der vil være nogle gode brown points at score hér og de kan undskylde det med at det er for bedre at servicere fejlede enheder i servicecentrene (hvis TLA regerings organer giver sig til at øffe).

3
22. juli 2016 kl. 08:11

Selvom det kan forstås sådan ud fra artiklen, er det ikke de elektriske forbindelser i simkortet det benyttes, men derimod testpunkter på telefonens hovedprint. At simkort porten nævnes, skyldes at der her er nem adgang til telefonens indmad. Indgrebet kræver at telefonen skilles ad, for at få adgang til de relevante testpunkter.

Læs evt. deres paper, som der af mærkelige årsager ikke er linket til i artiklen, her: https://www.pubpub.org/pub/direct-radio-introspection

Mvh Jonas

1
21. juli 2016 kl. 19:20

af Apple, tænk hvis den og kan afsløre, hvordan de agerer. Måske kunne løsningen til androidfamilien blive en ekstern simkort opbevaring med trådløs forbindelse til et privat kort i simkortholderen? Lidt ligesom de falske mobilmaster, efterretningstjenesterne er så glade for.