Snowden advarer om bagdør i Facebooks kryptering

Illustration: Laura Poitras
Whistlebloweren Edward Snowden synes det er meget problematisk, at en række lande har bedt om en bagdør for at omgås Facebooks kryptering.

»I over et halvt årti har den største risiko for USA været svagheden i computere og netværk [...] Og alligevel vil regeringer forsøge at underminere den eneste nuværende metode, der troværdigt kan beskytte verdens information: Kryptering.«

Det skriver den tidligere NSA-ansatte og senere whistleblower Edward Snowden i et indlæg i The Guardian.

Han fortæller, at der er mange stillinger som læger, advokater, aktivister, politikere og journalister, der er dybt afhængige af, at andre ikke kan sidde og kigge med på alt, der foregår på computeren.

Hans motivation for at skrive indlægget er bl.a., at USA, Storbritannien og Australian har bedt Facebook lave en bagdør, så de kan omgås end-to-end krypteringen på f.eks. Messenger. Et forslag Snowden ikke er glad for.

Han understreger, at han ser en stor risiko ved Facebooks adgang til vores privatliv og vores kommunikation, men anerkender også, at det betyder meget for mange menneskers hverdag, og han er derfor glad for, at de benytter End-to-end-kryptering.

I hans øjne handler de tre landes ønske om en bagdør ikke om sikkerhed, men om at have magten og at det fortsat skal muligt at masseovervåge befolkningen, hvilket kryptering forhindrer.

Læs også: USA sagsøger Edward Snowden for hans nye bog

Læs også: Snowden: Fremtidens største trussel er overvågning med kunstig intelligens

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 hr Oestergaard

Vore grundliggende friheds værdier er skredet og fortsætter med at skride med større og større hast. Om noget var værd at kæmpe for var det friheds værdier, lokalt folkeligt demokrati, privatlivet fred.

Disse tre er komplet udvandet i en tid hvor penge betyder mere end menneskeliv og vore værdier.

Og Danmark er lige i midten købt og betalt af EU ideen og medlemskabet af 7 Eyes alt udenfor reel Dansk demokratisk kontrol.

FUBAR

  • 1
  • 0
#2 Hans Nielsen

Som den Samsung benytter ?

Forstår ikke lige, hvordan en forkert skærmbeskyttelse, kan åbne.

Kunne forså, hvis man benyttet en forkert folie, at det så ikke vil virke, og så var blokeret, og man måtte benytte Pinkode.

Men at det direkte omgår fingeraftrykket, det må betyde at der er en dybere fejl. Samt at man nok aldrig, skal betror sin data til sådan beskyttelse, hvis de er vigtige. Men det ved vi jo godt, fingeraftryk er højest god som identitifikation, og der kan nemt snydes.

Men det viser vel også den Pointe alle som ved bare lidt om sikkerhed, gentager igen og igen. Der findes ingen sikker måde at beskytte en bagdør.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2019-10-17-samsung-mobil-ramt-af-fejl

Michael Cederberg ville en af dinne måder at beskytte bagdøren på, være at alle som har adgang, skal bruge fingeraftryk.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere