Snart vil Google ikke lade dig logge på gamle Android-enheder

2. august 2021 kl. 10:343
Snart vil Google ikke lade dig logge på gamle Android-enheder
Illustration: Google.
beslutningen rejser det klassiske spørgsmål: Hvor lang tid skal software supporteres?
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du stadig har en Android-enhed, der kører Android 2.3.7 (den sidste version af Gingerbread) eller ældre kan du ikke logge på den med din Google account efter 27 september. Det skriver The Verge.

»As part of our ongoing efforts to keep our users safe, Google will no longer allow sign-in on Android devices that run Android 2.3.7 or lower starting September 27, 2021,« lyder det fra Coogle, der fortsætter:

»If you sign into your device after September 27, you may get username or password errors when you try to use Google products and services like Gmail, YouTube, and Maps.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er da også næsten ti år siden, den pågældende version blev udgivet.

Men siden der er mere end en milliard androidbrugere derude er der helt sikkert nogle, der fortsat holder fast i de gamle enheder, skriver The Verge.

ifølge Google vil man fortsat supportere 3.0 (Honeycomb) og frem. Så kan man opdatere de gamle enheder til det er man fortsat med -lidt endnu.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
9. september 2021 kl. 14:02

Er med på det er en gammel tråd, men kan supplere med at i en 8 år gammel Volvo har vi i et par ikke par år ikke reelt kunnet opdatere SW... og i vores VW Up i næsten samme alder stoppede Garmin supporten af kort-app'en for snart to år side... uden at fortælle os det...

Så rigtig god grund til at være skeptisk omkring "smarte" funktioner i biler... og ikke mindst deres levetid.

De fleste SW-firmaer har slet ikke det langsigtede perspektiv og vedholdenhed der skal til for at levere denne slags SW der skal understøttes i langt mere end ti år. Med andre ord så lang tid at erindringen om indtægten er forsvundet for lang tid siden.

2
3. august 2021 kl. 12:08

Det kan godt blive et problem for de der har ældre Android baserede head units i deres biler. Parret Asteroid Smart f.eks.

Det kan godt give stof til eftertanke omkring det uvæsen vi ser med alt det "smarte" der proppes i biler, for der er om noget tale om planlagt forældelse.

Før i tiden kunne man holde en bil kørende i mange år, tænk på hvilken miljøbelastning det vil medføre i fremtiden, hvis man ikke kan holde en bil kørende i mere end 10 år.

Når jeg skal skifte bil næste gang skal det ikke være til en ny bil - selv om jeg så havde pengene til en.

1
3. august 2021 kl. 05:36

Det kan godt blive et problem for de der har ældre Android baserede head units i deres biler. Parret Asteroid Smart f.eks.