Snart udkommer Mozilla Firefox til iOS

Trods et faldende antal brugere verden over laver Mozilla endnu et fremstød og udvikler nu en Firefox-browser til iOS

Snart vil Mozillas røde ræv gøre sit indtog hos iOS, for Mozilla forsøger nu at vende den negative udvikling for antallet af browserens brugere. Det skriver computerworld.com.

Den tilpassede version af Firefox forventes at ramme det australske marked omkring udgangen af 2015, hvorefter der vil blive åbnet op for download i resten af verden.

Selvom browseren allerede er tilgængelig på mobilplatformen Android, udgør den webtrafik, der passerer gennem Firefox-browseren på mobiltelefoner, kun en lille brøkdel af den samlede trafik. Helt anderledes ser det ud for Googles Chrome-browser og Apples Safari.

Hvis Mozilla ønsker at gøre sit indtog i iOS, kræver det en omprogrammering af hele Firefox' back end, idet Apple Store kun tillader programmer bygget på Apples rendering (Objective C) eller JavaScripts.

En af de features, iOS-versionen af Firefox efter sigende vil indeholde, er Firefox Accounts. Med Firefox Accounts vil det blive muligt at få søgehistorik, kodeord og faner fra Macbooks, pc'er og mobile enheder synkroniseret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Lyder spændende. Hvad er der egentlig af muligheder i dag på iOS, hvis man ønsker en browser, fra et firma der ikke tænker for meget i overvågning osv.?

Bliver der mon åbent for extensions? (Det gør der også på safari i ios9, men gør der også i andre browsere?)

  • 0
  • 0
#3 Jakob Damkjær

Laver også en iOS browser men det bliver lidt lige gyldigt når add og tracker blockers kommer med iOS 9.

"Hvis Mozilla ønsker at gøre sit indtog i iOS kræver det en omprogrammering af hele Firefox' back end, idet Apple Store kun tillader programmer bygget på Apples rendering (Objective C) eller JavaScripts."

Nope. Man kan stadig programmere i C, C++ og selvfølgelig Swift til iOS. Samt javascript... Men copyeditoren har vist taget fri idag...

Men hvis man vil ha mulighed for at benytte just in time compilation af javascript i en browser eller webview i en app skal man bruge Apples webview (apples html og javascript engine). Hvilket nok er hvad der stod i artiklen der blev googleoversat...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere