Snart slut med Windows 7

Illustration:
Microsoft har offentliggjort en liste over produkter, som fremover ikke vil modtage samme support og opdateringer som tidligere.

Microsoft minder nu deres brugere om, at det vil stoppe med at give support til mange af deres vigtige og populære produkter i løbet af relativt kort tid.

Det skriver digi.no, der henviser til et blogindlæg fra Microsoft, hvori selskabet oplister programvarepakker og operativsystemer, som snart vil få sine sidste sikkerhedsopdateringer og patches.

Den såkaldte ‘mainstream support’ ydes til et produkt i en femårig periode efter udgivelse. Af listen i blogindlægget fra Microsoft fremgår det, at supporten til Windows 7 ophører 13. januar 2015.

Læs også: Windows 7 vokser hurtigere end 8 og 8.1 - XP er stadig stort

Mainstream support afløses dog af en periode med en såkaldt udvidet støtte, der fortsat vil sikkerhedsopdatere programmet, mens ønsker man ellers en mere udvidet support, må man betale sig fra det med mere specifikke licensaftaler.

Foruden Windows 7 vil også andre nævneværdige produkter som Windows Server 2008 og Windows Storage Server blive frataget sin mainstream support samme dato.

Windows Phone bliver også berørt. Her afsluttes support til version 7.8, der var den sidste udgave af Windows Phone 7, inden Microsoft gik over til version 8.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Nielsen

Lidt misvisende artikel. Det bør blive fremhævet at "Udvidet support varer i fem år og inkluderer gratis sikkerhedsopdateringer"

Den udvidet support stopper først 14. januar 2020. Så man behøver ikke skynde sig ud og købe Windows 8.

Windows 9, og sikkert Windows 10, vil være på markedet før det er "slut" med Windows 7 :)

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/lifecycle

  • 6
  • 0
#4 Jimmy Knudsen

Den overskrift er i mine øjne en direkte løgn! Hvis man læser efter hvad Microsoft skriver i deres blogindlæg: "Udvidet support varer i fem år og inkluderer gratis sikkerhedsopdateringer og betalt hotfixsupport. Derudover accepterer Microsoft ikke anmodninger om designændringer eller nye funktioner i perioden med udvidet support." Med andre ord så fortsætter de med sikkerhedsopdateringer og som vi har set med XP sikkert også hotfixes hvis der viser sig nogle seriøse fejl.

  • 5
  • 0
#7 Jakob Dahl

Det kommer jo an på om man mener at 2020 er snart En langt mere alvorlig overskrift og artikel der kunne skrives på baggrund af den blog kunne være: Oktober er sidste chance for udrulning af SP2 til Office 2010

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere