Snart slut med Windows 7

10. juli 2014 kl. 09:267
Microsoft har offentliggjort en liste over produkter, som fremover ikke vil modtage samme support og opdateringer som tidligere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft minder nu deres brugere om, at det vil stoppe med at give support til mange af deres vigtige og populære produkter i løbet af relativt kort tid.

Det skriver digi.no, der henviser til et blogindlæg fra Microsoft, hvori selskabet oplister programvarepakker og operativsystemer, som snart vil få sine sidste sikkerhedsopdateringer og patches.

Den såkaldte ‘mainstream support’ ydes til et produkt i en femårig periode efter udgivelse. Af listen i blogindlægget fra Microsoft fremgår det, at supporten til Windows 7 ophører 13. januar 2015.

Mainstream support afløses dog af en periode med en såkaldt udvidet støtte, der fortsat vil sikkerhedsopdatere programmet, mens ønsker man ellers en mere udvidet support, må man betale sig fra det med mere specifikke licensaftaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden Windows 7 vil også andre nævneværdige produkter som Windows Server 2008 og Windows Storage Server blive frataget sin mainstream support samme dato.

Windows Phone bliver også berørt. Her afsluttes support til version 7.8, der var den sidste udgave af Windows Phone 7, inden Microsoft gik over til version 8.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
11. juli 2014 kl. 14:39

Det kommer jo an på om man mener at 2020 er snart En langt mere alvorlig overskrift og artikel der kunne skrives på baggrund af den blog kunne være: Oktober er sidste chance for udrulning af SP2 til Office 2010

6
10. juli 2014 kl. 19:31

Overskriften i den artikkel, som denne er "oversat" fra, er "Snart slutt for Windows 7-støtte", hvilket er mere passende.

4
10. juli 2014 kl. 16:51

Den overskrift er i mine øjne en direkte løgn! Hvis man læser efter hvad Microsoft skriver i deres blogindlæg: "Udvidet support varer i fem år og inkluderer gratis sikkerhedsopdateringer og betalt hotfixsupport. Derudover accepterer Microsoft ikke anmodninger om designændringer eller nye funktioner i perioden med udvidet support." Med andre ord så fortsætter de med sikkerhedsopdateringer og som vi har set med XP sikkert også hotfixes hvis der viser sig nogle seriøse fejl.

1
10. juli 2014 kl. 13:02

Lidt misvisende artikel. Det bør blive fremhævet at "Udvidet support varer i fem år og inkluderer gratis sikkerhedsopdateringer"

Den udvidet support stopper først 14. januar 2020. Så man behøver ikke skynde sig ud og købe Windows 8.

Windows 9, og sikkert Windows 10, vil være på markedet før det er "slut" med Windows 7 :)

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/lifecycle

2
10. juli 2014 kl. 14:54

Så dvs. at windows updateringer kommer ud til windows 7 som normalt indtil 2020 ? eller ophører det 13. januar 2015 som der står i artiklen ?

5
10. juli 2014 kl. 17:10

Sikkerhedsopdateringer fortsætter til 2020, men 'hotfixes', dvs ikke sikkerheds relaterede fejlrettelser vil stoppe til januar.