Snart skal du have to apps for at chatte på Facebook

Om få uger, tager Facebook besked-funktionen ud af sin app. Hvis du vil chatte må du downloade endnu en app.

Snart er det ikke nok at have Facebook-applikationen installeret, hvis man vil chatte med sine venner fra mobilen. Facebook trækker nemlig besked-funktionen ud, og der skal installeres endnu en app, hvis man vil sende privatbeskeder.

Ifølge Techcrunch er Facebook nemlig begyndt at meddele brugere i flere lande, at de inden for få uger ikke længere kan chatte via deres Facebook-app. Vil man derefter sende privatbeskeder til sine digitale venner, bliver man altså nødt til også at downloade den dedikerede ”Messenger” app.

Hos de brugere, der har den installeret, åbner den dedikerede besked-app allerede nu automatisk, hvis man trykker på besked ikonet i den oprindelige app. Men snart forsvinder den mulighed altså helt.

Facebook begrunder tiltaget med, at funktionaliteten er bedre i den dedikerede app.

»En andenrangs-funktionalitet i den oprindelige Facebook-app gør det besværligt at svare på beskeder. Vi vil hellere give brugerne en mere dedikeret oplevelse,« udtaler Mark Zuckerberg.

Som mobil Facebook-bruger kan man dog undgå at blive påduttet den ekstra app, hvis man kører en gammel Android-version, bruger Facebooks mobilside eller erhverver sig virksomhedens indholdslæser, Paper.

Læs også: Facebook betalte 8 millioner kroner for sikkerhedshuller i 2013

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Karsten Pedersen

Facebook messenger har i forvejen en kæmpe base af brugere. Det er idioti, at tro der ikke er en stor del af denne base, der har tænkt sig at hente den dedikerede app. Med tiden vil det så virke overflødigt at have to applikationer til dette - og hvilken vil så vinde kampen, den der er knyttet til facebook-kontoen, hvor alle ens kontakter findes, eller den der er knyttet til microsoft?

Når så alle fårene endelig har accepteret facebook-messenger, vil selv de modstridige være nødt til at følge efter - for alle andre bruger det jo. Det er opskriften på, hvordan facebook eliminerer skype.

  • 1
  • 0
Jonathan Hansen

Hvad har det ikke med sagen at gøre? Artiklen handler om en påtvungen app. Manden klager over påtvungne apps, der kører i baggrunden. Navnlig Facebooks apps er slemme til at bruge ressourcer i baggrunden. Er det så ikke relevant at dele en mulig løsning, så man undgår de konsekvenser en ekstra app måtte forårsage?

  • 2
  • 1
Jesper Lund Stocholm Blogger

Er det så ikke relevant at dele en mulig løsning, så man undgår de konsekvenser en ekstra app måtte forårsage?


Pointen er vel, at hvis du gerne vil bruge Facebook og samtidig chatte på Facebook, så har du nu brug for to apps (kørende i baggrunden), hvor du før kunne nøjes med én. Dit råd hjælper derfor ikke disse mennesker.

Der står endda på siden, at

IMPORTANT: Greenifying an app implies that you are aware that all the background functionality (service, periodic task, event receiver, alarm, widget update, push message) of this app will become out of service during the hibernation except when you are using this app.

og

NEVER greenify alarm clock apps, instant messaging apps unless you don't rely on them.

Så hvis du gerne vil chatte på Facebook, så nytter det ikke at bruge Greenify på Facebooks messenger app.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere