Snart kan Smittestop også bruges på ældre iPhones

arkivbillede Illustration: Version2
I starten af 2021 forventer Sundheds- og Ældreministeriet, at det også bliver muligt for iPhone-modeller ned til 5S at bruge Smittestop-appen.

Ejere af ældre iPhone-modeller har hidtil ikke kunnet hente og bruge den danske Smittestop-app, men det står til at ændre sig efter nytår, skriver DR Nyheder.

Siden appen blev lanceret i sommer har det kun været brugere med styresystemet iOS 13.5 eller nyere, der har haft mulighed for at bruge appen, fordi tidligere versioner af iOS ikke har understøttet den teknologi, som Smittestop-appen bygger på.

Nu har Apple frigivet en ny version af iPhone-styresystemet, iOS 12.5, der gør det muligt for iPhone-modellerne 6 og 5S at bruge teknologien bag den danske corona-app.

Det er nu op til Smittestop-leverandøren Netcompany og Sundheds- og Ældreministeriet at implementere teknologien i den danske app, og fra ministeriets side meddeler man, at løsningen til ældre modeller er på vej, men at det kræver en række tilpasninger af appen.

»Det vil snart være muligt for endnu flere danskere at bruge Smittestop, da appen kommer til at virke på flere ældre modeller af iPhones. Det forventes, at appen kommer til at virke på disse telefoner i starten af det nye år,« skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Tobias Kildetoft

Årsagerne til versionskravene er vidt forskellige i de to apps.

I Smittestop har baggrunden været at Apple kun har gjort deres API til kontaktsporing tilgængeligt fra en vis version.

I kørekorts appen er grunden at appen kræver at hardwaren understøtter nogle bestemte funktioner (NFC-chip og biometrisk lås).

Så der er ikke nogen sammenhæng mellem de to ting.

  • 6
  • 0
#5 Morten Hertz

Så kunne man jo, når man alligevel var i gang med at rette i de tilladte iOS-versioner, overveje at åbne op for, at Smittestop-app’en også kunne bruges på iPads. Jeg ser mange, det sidder med dem i offentlig transport.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere