Snart kan Android- og iPad-brugere redigere i Google Docs

Redigering af Google Docs-dokumenter bliver snart muligt på Android-telefoner, iPads og flere andre mobile enheder.

Inden længe får indehavere af Android-telefoner og iPads mulighed for at redigere dokumenter, regneark og præsentationer i Googles cloudbaserede kontorpakke, Docs. Og der arbejdes på understøttelse af flere enheder.

Det oplyste selskabet tidligere på ugen under cloud computing-konferencen Google Atmosphere, hvor Google demonstrerede redigeringsmuligheden på Googles egen mobil-platform, Android, og Apples tavle-pc, iPad.

Hidtil har det kun været muligt at gennemse dokumenter, og den manglende redigeringsmulighed har virket som en hæmsko for brugere, der gerne vil foretage ændringer i dokumenter på farten.

»I løbet af de kommende uger vil kolleger verden over få muligheden for at redigere dokumenter samtidig fra en endnu bredere vifte af enheder,« skriver Google i et blogindlæg.

Google oplyser, at flere end tre millioner virksomheder benytter selskabets cloud-baserede løsninger, der kendes under det fælles navn Google Apps.

Google tilbyder kunderne kontorprogrammer, chat og sociale tjenester i form af webapplikationer i browseren, hvor kundens data hostes i Google datacentre.

Selskabet konkurrerer direkte med Microsofts kontorpakke Office, som traditionelt set har været et installationsprogram til klient-pc'en.

**LÆS OGSÅ **Google Docs kontra MS Office: Hvilken webkontorpakke er bedst?

Microsoft har dog med sin seneste udgave af kontorpakken, Office 2010, lanceret Office Web Apps, som også tilbyder redigering og udveksling af dokumenter på tværs af klient-pc'en, web og mobile platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere