Snart er det slut med at blande krypteret og ukrypteret indhold i Chrome

5 kommentarer.  Hop til debatten
Snart er det slut med at blande krypteret og ukrypteret indhold i Chrome
Illustration: Bigstock.
Fra version 81 vil Chrome blokere for indhold, der ikke kan indlæses via HTTPS.
4. oktober 2019 kl. 12:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra næste år skærper Chrome-browseren politikken overfor websites, der blander krypteret indhold via HTTPS-protokollen med andre resurser, såsom billeder, lyd, video eller scripts, der hentes med HTTP.

Det skriver mediet Zdnet.

'Blandet indhold', som det kaldes, benyttes blandt andet for at nedsætte resurseforbruget på serversiden, hvor HTTPS stiller højere krav.

I de sidste par år har browsere i almindelighed ignoreret udfordringerne i at gennemskue graden af sikkerheden på en side, der udgøres af blandet indhold - så længe hoveddomænet blev indlæst via HTTPS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu sætter Google altså hælene i.

»I en række skridt, der starter med Chrome 79, vil Chrome gradvist flytte til at blokere alt blandet indhold som standard,« udtalte Google i går.

I version 81, vil Chrome blokere for indhold, der ikke kan indlæses via HTTPS.

Firmaet oplyser også, at 90 procent af trafikken for Chrome-brugere kommer via HTTPS, målt i tid, brugerne bruger på de enkelte sider.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. oktober 2019 kl. 09:51

Foreslår du en ny protokol der kun signerer og ikke krypterer indholdet. Det ville faktisk være næsten gratis på serveren og klienter kan så vælge om den vil kontrollere signaturen. Hvilket koster ca det samme som at dekryptere. Men er frivillig.

Hvis man er ligeglad med at andre kan se datastrømen og kun bekymret om at nogen kan ændre der, så giver det faktisk mening. Og hus Netflix kan man tit se på domænenavnet hvilken film du streamer alligevel. Og i TLS sendes den som klartekst.

2
5. oktober 2019 kl. 04:10

Jeg går ud fra at den strøm af data man får fra netflix er krypteret med en speciel DRM kryptering. Hvis Chrome kræver TLS kryptering oven i den DRM kryptering der er brugt spildes der da nogle cpu cycles her og der. Hvilket princip gør at alt skal krypteres med TLS?

1
4. oktober 2019 kl. 13:37

benyttes blandt andet for at nedsætte resurseforbruget på serversiden, hvor HTTPS stiller højere krav.

https://istlsfastyet.com/:

Data delivered over an unencrypted channel is insecure, untrustworthy, and trivially intercepted. We owe it to our users to protect the security, privacy, and integrity of their data — all data must be encrypted while in flight and at rest. Historically, concerns over performance have been the common excuse to avoid these obligations, but today that is a false dichotomy. Let's dispel some myths.