Snapchat-kildekode lækket på Github

Illustration: Bigstock/bigtunaonline
Efter et sikkerhedshul blev udnyttet til at klone kildekoden til Snapchat tidligere i år, er koden blevet delt på bl.a. Github.

Kildekoden til det selfiefokuserede sociale medie Snapchat florerer nu mellem it-sikkerhedsforskere på Twitter. Det skyldes, at en del af kildekoden til Snapchat lå frit tilgængeligt på Github .

Snapchat har over for Motherboard bekræftet lækket, og udtalt at det skyldes en opdatering i maj, der ved en fejl afslørede dele af kildekoden til iOS-appen.

»Vi opdagede, at noget af den kildekode florerede online, og det har vi siden fået fjernet. Det har ikke kompromitteret vores applikation og har ikke påvirket vores brugere,« siger en talsperson fra Snapchat til Motherboard.

Kort på Github

Det første sted, kildekoden blev opdaget af journalister og kodere, var på Github, da en bruger kaldet i5xx oprettede repoet ‘Source-Snapchat’ med den lækkede kildekode fra Snapchat.

Siden blev hurtigt fjernet fra Github efter en copyright-anklage fra Snapchat, men sikkerhedsforskere på Twitter ser ud til at dele koden livligt.

»Ja, jeg har den, send mig en DM,« skrev en Twitter-bruger til sikkerhedsefterforskeren x0rz på Twitter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Janus Knudsen

Og koden er ligegyldig for ingen ville længere gøre sådan i dag.

Derudover undrer det mig gevaldigt at ved at lække kildekode kan systemet komprimiteres, medmindre det naturligvis flyder rundt med hardcodede superuser passwords og åbne "hemmelige" admin sider.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder