Snapchat vækker bekymring for privacy: Opdatering oplyser om brugeres placering

Illustration: Screenshot fra Youtube
Ny opdatering af snapchat gør det muligt at se, hvor dine snap-venner befinder sig, samt hvor offentlige snaps uploades fra. Snapchat mener, at det er nødvendigt, at lokaliseringen er meget præcis, for at den kan bruges til noget.

Med en opdatering af Snapmap på Snapchat er det muligt på et kort at se meget præcist, hvor ens venner finder sig - eller søge på offentlige snaps i bestemte områder som for eksempel skoler, og se de snaps, som brugerne derinde uploader.

Men det har resulteret i bekymrede forældre, skriver BBC.

En er bekymret for, at det kan invitere til stalking, kidnapning, indbrud og tillidsproblemer.

En anden forælder er bekymret over, at hun ikke kan finde Snapmap i indstillingerne. Men nu har The Wired fremstillet en guide til at gå i ‘ghost-mode’.Så forsvinder du fra kortet - men kan stadig se dine snap-venner og offentlige snaps på kortet.

Læs også: Tidligere medarbejder anklager Snapchat for at fuske med brugerstatistik

Snapchats talsperson siger til BBC, at det er nødvendigt, at placeringen bliver meget præcis, for at snap-venner kan bruge mediet til at mødes på en restaurant, festival eller lignende.

Derudover tilføjer vedkommende, at det ikke er alle, der kan se alle på et kort. Man skal enten vælge at lægge snaps op offentligt, eller vælge at man skal være ‘snap-venner’, før tilføjelsen kan bruges.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere