SMS-beskeder kan bruges til at kapre iPhone

Et sikkerhedshul i softwaren til iPhone gør det ifølge to sikkerhedseksperter muligt at overtage kontrollen med en iPhone blot ved at sende SMS-beskeder.

Apples iPhone kan kapres ved at sende særlige SMS-beskeder til telefonen. Det hævder to sikkerhedseksperter, som på it-sikkerhedskonferencen Black Hat vil demonstrere, hvordan et sikkerhedshul i iPhone-softwaren kan udnyttes.

For at gennemføre angrebet, skal en hacker blot kende offerets telefonnummer og have mulighed for at kunne sende flere hundrede såkaldte SMS-kontrolbeskeder til telefonen sammen med en normal SMS-besked. Det skriver nyhedstjenesten ZDNet.

De to sikkerhedseksperter oplyste Apple om sårbarheden for seks uger siden, men Apple har endnu ikke udsendt en opdatering, som lukker sikkerhedshullet.

Offeret vil angiveligt blot se den normale SMS-besked, men sårbarheden betyder, at angriberen kan korrumpere telefonens hukommelse. Det gør det muligt at overtage kontrollen med telefonen, så angriberen eksempelvis kan sende angrebet videre via SMS til kontaktpersonerne i telefonens indbyggede telefonbog.

Apples iPhone er ikke den første mobiltelefon, som er sårbar over for et angreb af denne type, men demonstrationen er den første, hvor sårbarheden bliver udnyttet til at overtage kontrollen med telefonen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere