Smittestop-appen har fundet 161 coronasmittede siden juli

Illustration: petovarga / Bigstock
Siden juli måned er 161 danskere blevet registreret som coronasmittede, efter at de har fået advarsler via Smittestop-appen. Det reelle tal er formentlig højere, mener Sundhedsministeriet.

Siden uge 28 i juli måned er 161 danskere blevet registreret som coronasmittede, efter at de fået advarsler via den danske Smittestop-app om mulig smitterisiko. Det viser de seneste tal fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten har næsten 25.000 personer valgt at bestille tid til en coronatest som følge af corona-advarsler gennem Smittestop-appen. Heraf er 161 personer fundet positive, hvilket svarer til lidt over otte personer om ugen.

Dermed ligger positivprocenten for disse tests på 0,6 procent, hvilket er lavere end den generelle positivprocent, der ifølge Jyllands-Posten er på omkring 1,65 procent af alle testede.

De Økonomiske Vismænd har i sidste måned talt for øget kontaktopsporing, og i den forbindelse vurderede de, at Smittestop-appens effekt på smitten i Danmark har været yderst beskeden indtil videre. Hos Sundheds- Og Ældreministeriet påpeger man, at der dog formentlig er flere smittede, som er opdaget gennem appen, end tallene viser.

»De faktiske tal for udsendte beskeder fra appen forventes at være højere,« lyder beskeden fra ministeriet til Jyllands-Posten.

Ministeriet påpeger samtidig, at svarprocenten på spørgeskemaet på hjemmesiden coronaprover.dk, hvor man kan bestille tid til en test, kun er omkring 50 procent. Det lave tal kan også delvist begrundes med, at »borgere, der testes gennem mobile testenheder, ikke svarer på spørgeskemaet,« lyder det fra ministeriet til Jyllands-Posten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ellen Pedersen

Min søster har en OnePlus telefon og hun opdagede tilfældigvis at der lå en 10 dage gammel notifikation, om han hun havde været i nærheden af en smittet. Hun bruger offentlig transport og kan nemt være i nærheden af en smittet i mere end 15 minutter. Hun fejlmeldte det til sundhed.dk og fik følgende svar: Vi beklager oplevelsen af manglende notifikation. Tidligere var smittestop appen udviklet således, at der kun kom én push besked/notifikation om at der ligger en besked i smittestop appen. Efter release af version 2 fremsender smittestop notifikation dagligt, indtil beskeden er læst i Smittestop.

Der er desværre set tilfælde af at nogen Android telefoner (typisk set på Huawai, OnePlus, Xiaomi) har modtaget Smitte besked idet øjeblik at appen blev åbnet. Dato for modtagelse af besked vil fremgå som samme dato/tid for hvornår appen blev åbnet. Der arbejdes på flere forskellige tiltag for, at forbedre både teknologien og appen på dette område. Det er dog vigtigt at pointere at det ikke er en fejl i appen, men selve telefonen der blokere for brugen af appen. Vi vil derfor anbefale dig at kigge i din telefons indstillinger ifht. om den gør brug af strømspare funktion eller intelligent styring af batteri - dette bør slås fra.

Dette er måske en del af forklaringen på den finder så få: Den virker ikke rigtig!!!!Men man kan nok heller ikke forvente alverden til en pro bono pris på adskillige millioner!!!!

  • 7
  • 1
#3 Morten Saxov

Vi vil derfor anbefale dig at kigge i din telefons indstillinger ifht. om den gør brug af strømspare funktion eller intelligent styring af batteri - dette bør slås fra.

Det er vel svært at udvikle en app, der løbende checker og giver dig besked, hvis din telefon er indstillet til at slå appen ned hele tiden?

Især OnePlus (som jeg selv har) er som standard indstillet til at dræbe programmer der ligger og kører i baggrunden med jævne mellemrum.

  • 6
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere