Smittestop-app kan registrere lyntest-svar ultimo januar

Illustration: Version2
De såkaldte lyntest blev for alvor en del af kampen mod coronavirus i december måned, men Smittestop-appen kan stadig ikke registrere prøvesvar fra de private leverandører. Nu lover Sundheds- og Ældreministeriet, at det virker inden månedens udgang.

Smittestop-appen kommer inden månedens udgang til at kunne registrere prøvesvar fra Falck og og de andre private leverandører, der håndterer de såkaldte lyntest for regionerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sundheds- og Ældreministeriet er tidligere blevet kritiseret for, at borgere, der bliver testet positive i lyntest, ikke kan registrere sig i appen og på den måde advare deres kontakter. Det skyldes, at de private virksomheder ikke kan indberette til den danske mikrobiologidatabase, men nu meddeler Sundheds- og Ældreministeriet, at det kommer til at virke i denne måned.

»Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat,« oplyser ministeriets pressetjeneste til Ekstra bladet.

Læs også: Nyt hul i corona-app: Lyntests virker ikke med Smittestop

Indtil løsningen er klar, er der ingen anden mulighed end en PCR-test, hvis man vil have mulighed for at notificere nære kontakter i Smittestop-appen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Madsen

Kunne man ikke bare sætte en kontorassistent til at taste data ind i det bagvedliggende system, som ellers kun henter data automatisk fra sygehusvæsenets testresultater ?

Man får ikke meget offentlig IT for en kontorassistents årsløn.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere