Smittestop-app kan registrere lyntest-svar ultimo januar

13. januar 2021 kl. 12:591
Smittestop-app kan registrere lyntest-svar ultimo januar
Illustration: Version2.
De såkaldte lyntest blev for alvor en del af kampen mod coronavirus i december måned, men Smittestop-appen kan stadig ikke registrere prøvesvar fra de private leverandører. Nu lover Sundheds- og Ældreministeriet, at det virker inden månedens udgang.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Smittestop-appen kommer inden månedens udgang til at kunne registrere prøvesvar fra Falck og og de andre private leverandører, der håndterer de såkaldte lyntest for regionerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sundheds- og Ældreministeriet er tidligere blevet kritiseret for, at borgere, der bliver testet positive i lyntest, ikke kan registrere sig i appen og på den måde advare deres kontakter. Det skyldes, at de private virksomheder ikke kan indberette til den danske mikrobiologidatabase, men nu meddeler Sundheds- og Ældreministeriet, at det kommer til at virke i denne måned.

»Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat,« oplyser ministeriets pressetjeneste til Ekstra bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil løsningen er klar, er der ingen anden mulighed end en PCR-test, hvis man vil have mulighed for at notificere nære kontakter i Smittestop-appen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. januar 2021 kl. 11:39

Kunne man ikke bare sætte en kontorassistent til at taste data ind i det bagvedliggende system, som ellers kun henter data automatisk fra sygehusvæsenets testresultater ?

Man får ikke meget offentlig IT for en kontorassistents årsløn.