Smittesporing-app fra Kuwait og Bahrain udgør sikkerhedsrisiko

16. juni 2020 kl. 08:42
Smittesporing-app fra Kuwait og Bahrain udgør sikkerhedsrisiko
Illustration: petovarga / Bigstock.
Kuwait og Bahrain bruger smittesporing-apps i kampen mod corona, der udgør en sikkerhedsrisiko for deres brugere, fortæller Amnesty.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Myndighederne i landene Kuwait og Bahrain har lanceret nogle af de mest invasive corona-apps i verden, og ifølge NGO’en Amnesty International kan det have konsekvenser for brugernes privatliv og sikkerhed.

Det skriver BBC.

Organisationens forskere har udført en teknisk analyse på 11 forskellige corona-apps, og fandt at myndighederne i Kuwait, Bahrain og Norge havde lanceret apps, som kunne udgøre en sikkerhedsrisiko for deres brugere.

I Kuwait og Bahrain tracker appen live eller næsten live brugernes lokation ved at uploade GPS-koordinater til en central server, hvilket er anderledes end mange andre landes smittesporings-app, der udelukkende benytter Bluetooth-signaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I bund og grund udsender de deres brugeres lokation til en regeringsdatabase i realtid – det er usandsynligt, at det er nødvendigt i forhold til en offentlig sundhedsrespons. Teknologi kan spille en nyttig rolle i kontaktsporingen for at inddæmme Covid-19, men privatliv må ikke være endnu et offer, når myndigheder skynder på for at få lanceret apps,« fortæller Claudio Guarnieri, leder af Amnestys sikkerhedsteam.

Derudover skal appens brugere også registrere sig med et nationalt ID-nummer, hvilket gør det endnu lettere at linke følsomme informationer til enkeltpersoner, hvor andre lande anonymiserer deres app-brugere.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger