Smertefrit farvel til Java får BEC til at gå 'big bang' med NemID på Javascript

Selvom den Java-baserede NemID skulle pilles ud og erstattes med en ny baseret på Javascript, var operationen overraskende enkel, fortæller BEC, der leverer netbank og mobilbank til flere pengeinstitutter.

Det skulle have været en langsom udrulning med livrem og seler, men efter et par dages pilottest er BEC så tilfredse, at den nye Javascript-baserede NemID-klient bliver rullet ud til alle i næste uge.

»Vi har kørt pilottest i ét pengeinstitut siden mandag, og vi har fået så få henvendelser, at alle 41 pengeinstitutter fra på tirsdag vil kunne tilbyde Javascript-løsningen til deres kunder,« fortæller udviklingschef Henrik Jensen fra BEC til Version2.

Læs også: Nedtælling for Java: Banker skifter til Java-fri NemID i løbet af sommeren

Eksempel på mobilbank fra BEC, her til Møns Bank. Illustration: BEC

Forud for den officielle lancering af den nye udgave af NemID-løsningen havde BEC ligesom de fleste andre leverandører af netbanker og mobilbanksløsninger valgt at være forsigtige i forhold til, hvornår de regnede med at være klar.

BEC, som leverer løsningerne til en række større og mindre danske pengeinstitutter, havde besluttet, at man ikke ville satse på en 'big bang' udrulning, men det bliver nu ændret efter de positive erfaringer.

»Jeg vil være lidt fræk og sige, at det var enkelt og hurtigt for os at udskifte Java med Javascript, fordi vi i vores it-arkitektur havde lagt NemID øverst i stakken. Så det var et relativt lille indgreb at skifte den,« siger Henrik Jensen.

BEC havde designet systemet således, at der blot var en central komponent, der skulle udskiftes, uden at udviklerne, som vedligeholdt resten af løsningerne, blev berørt.

»Vi har brugt tiden på test. Når vi udbyder en finansiel løsning på så mange platforme, er der også mange devices, hvor vi skal sikre, at brugerne får samme oplevelse. Så der har været stor testaktivitet,« fortæller Henrik Jensen.

Læs også: Nu dropper Danske Bank NemID med Java: 'Supporten har redet os som en mare'

Med den nye Javascript-baserede løsning på plads forventer BEC først og fremmest en ændring i behovet for support på løsningerne.

»Der er ingen skift af Java-versioner, så jeg tror, vi vil se en reduktion i antallet af supporthenvendelser. Der kommer i hvert fald ingen peaks i forbindelse med nye Java-versioner,« siger Henrik Jensen.

Læs også: Årsagen til NemID-kaos: Nets testede ikke Java-opdatering

Da Oracle i oktober 2013 frigav en sikkerhedsopdatering til det Java-plugin, som NemID hidtil har været afhængig af, betød det, at mange danskere ikke kunne logge på med NemID, efter at de havde installeret opdateringen.

Den slags er mindre sandsynligt med den Javascript-baserede udgave, fordi der ikke længere er ét plugin, som brugerne er afhængige af. Og skulle brugerne få problemer med den nye udgave, har de den gamle Java-klient i baghånden.

»Hvis brugerne har problemer, så kan de gå tilbage til applet-versionen,« siger Henrik Jensen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Udby

Utroligt at PBS, som var ejet af bankerne (AFAIK), kunne foreslå en applet-baseret løsning.

Bankernes IT-leverandører (og herunder ikke mindst BEC) har siden slutningen af 1990'erne vidst hvor meget bøvl der er med applet-baserede browserløsninger...

  • 2
  • 4
#8 Thomas Meijer

Viste Nordea denne nyhed med en forespørgsel på hvornår de ville følge trop. Desværre var svaret nedslående. De forventer først at erstatte java med javascript omkring udgangen af året :-/ øv, skal fortsat sidde og vente på at java snurrebassen loader færdig (hvis den ellers er i humør til det)

  • 0
  • 0
#14 Nils Bøjden

DanskeBank kører også

Gnidningsfrit.. Har dog ikke testet fra et javaløst device endnu, men umiddelbart virker den nye klient upåklageligt

Undtagen når man skal bruge det.

Danske Bank javascript løsning kræver at man foretaget login og indtastning af NemID kode til hver transaktion. Og jeg har fået besked tilbage fra dem om at de godt ved at der er en fejl og at de arbejder på det.

Kombinationen er her osx 10.8.5 / firefox 33.0.2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere