Smartphonestyrede pærer hacket

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Har du smartphone-styrede pærer i loftet? Et sikkerhedsfirma har fundet et sikkerhedshul, som gjorde det muligt for dem at styre andre folks pærer.

Det er let og smart at kunne styre lyset i huset på sin smartphone. Men sikkerhedseksperter har for nyligt demonstreret, hvor let det er at hacke de netværksforbundede LED-pærer, de såkaldte LIFX-pærer, skriver BBC News

Firmaet Context Security har udsendt detaljer omkring, hvordan det var muligt for firmaet at hacke ind i wifi-netværket til en udgave af netværks-aktiverede pærer, hvor det også lykkedes dem at kontrollere lyset, ved at hacke det.

LIFX-pærerne, som også kan købes i Danmark, har mesh-netværksforbindelser, som gør det muligt at tænde og slukke dem via smartphones. Firmaet bag pærerne har siden fixet svagheden.

Snød systemet

Michael Jordan, researchdirektør hos Context, forklarer, hvordan han kunne opfange wifi-netværkets brugernavn og adgangskode i den husholdning, som lyset var forbundet til.

»Vi købte nogle pærer og undersøgte, hvordan de talte sammen og så, at en af meddelelserne handlede om brugernavn og adgangskode,« fortalte han BBC.

»Ved at lade som om en ny pære tilsluttede sig netværket, var det muligt for os at få informationen,« tilføjer han.

Hold din software opdateret

»Det gav os mulighed for at stjæle brugeroplysningerne til wifi-netværket, hvilket betød, at vi kunne kontrollere lyset,« lyder det fra Michael Jordan.

Systemet fungerer ved, at en master-pære får kommandoer fra en smartphone-app, og efterfølgende sender kommandoerne til netværkets øvrige pærer over et trådløst mesh-netværk.

I en blog har virksomheden bag pærerne skrevet, at der har været en potentiel sikkerhedsrisiko, men at ingen brugere, hvad firmaet ved af, har været ramt af problemet. Samtidig opfordrer de til, at man holder sin software opdateret.

LIFX er del af samarbejdet med Googles Nest og Whirlpool, der forsøger at skabe standard for, hvordan fremtidens husholdnings-elektronik kommunierer online.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Finn Christensen

Vi får travlt med at opdatere software på alt vores computeriserede skrammel i fremtidens "Internet of Things".

Slet ikke nødvendigt, da Hr., Fru., og børn frikadelle alle skal kunne bruge det, så er der ikke nogen brugerstyret sikkerhed. Enten tvungen automatik som vores NemID m.v.., eller hvis automatik 'spærres' så stopper enhederne deres funktion, og en 'rød' lysdiode blinker (læs.. simpelt for at give billigste og hurtigste masseproduktion og derigennem gevinstmaksimering for producenter).

Da diverse dyneløfter-væsner også har nyfigen interesse i det, der foregår i de små hjem, så er alle enheder både i HW og SW født med og har indbygget en hemmelig bagdør, såkaldt.. 'automatisk sikkerhedsanordning som ved fejlfunktion skal redde liv'.. vil den blive døbt ;)

Velkommen til 'Fagre nye verden' af Aldous Huxle og Big Brother' i '1984' samt 'Snowball og Napoleon' i 'Animal Farm' begge af George Orwell..

  • 0
  • 0
#7 Deleted User

Hvorfor blinker pæren i stuen.

Det er fordi der er kommet en firmware opdatering til den, gå lige hen og tænd og sluk for kontakten hurtigt 3 gange for at sætte den i gang med at firmwareopdatere.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere