Smartphone-data bag nyt corona-kort: Amerikanske stater får 'social distance-score'

Illustration: wikipedia
Data på, hvor meget en smartphone bevæger sig, kan være med til at afsløre, hvordan befolkningen i et givent område overholder opfordringer om at blive hjemme. En virksomhed har brugt denne type data til at lave et kort, der afslører amerikanske stater og områders 'social distance score'

Virksomheden Unacast har udviklet et ’Social Distancing Scoreboard’, der viser, hvor gode amerikanerne i de enkelte stater og områder er til at holde afstand til hinanden.

Det skriver The Daily Mail.

Unacast samler GPS-lokalitetsdata fra mobiltelefoner og giver karakterer fra A til F til de amerikanske stater alt efter, hvor gode de er til at 'stå sammen ved at holde afstand', som vi kalder det herhjemme.

Læs også: Coronavirus: SSI vil bruge oplysninger om danskernes bevægelser fra telebranchen

Virksomheden har brugt faldet i bevægelse til at afgøre, hvor gode stater og kommuner er til at opfylde opfordringerne om at blive hjemme.

Jo mere stillestående befolkningens telefoner er, jo mere falder aktiviteten, og jo højere scorer staten.

Viser, hvor meget vores telefoner afslører om os

Unacast får data fra apps, og det er alt fra spil, indkøb og ’nytteapps’. Virksomheden bruger normalt data til at lave analyser, der kan sælges til interesserede forretningsdrivende.

Ifølge Washington Post viser det, ud over hvor gode staterne er til at holde sig inde døre, hvor meget data vores telefoner hver dag giver til virksomheder, der sælger dem videre.

Læs også: Kampen mod Corona: Europæiske tele-operatører leverer lokationsdata til myndigheder

Både Google og det Facebook-ejede Instagram har kort, der kan vise, hvor stor aktivitet der er rundt omkring i verden. De bruger ligeledes brugernes data til at visualisere aktiviteten.

På Unacasts kort skal en stat eller kommune have nedsat deres masseaktivitet med 40 procents, hvis de skal have A. Det er der en del stater, der har. Observeres der et fald på under 10 procent gives karakteren F. Det er kun Wyoming, der har fået bundkarakter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere