Smartphone-data bag nyt corona-kort: Amerikanske stater får 'social distance-score'

1 kommentar.  Hop til debatten
Smartphone-data bag nyt corona-kort: Amerikanske stater får 'social distance-score'
Illustration: wikipedia.
Data på, hvor meget en smartphone bevæger sig, kan være med til at afsløre, hvordan befolkningen i et givent område overholder opfordringer om at blive hjemme. En virksomhed har brugt denne type data til at lave et kort, der afslører amerikanske stater og områders 'social distance score'
26. marts 2020 kl. 09:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Virksomheden Unacast har udviklet et ’Social Distancing Scoreboard’, der viser, hvor gode amerikanerne i de enkelte stater og områder er til at holde afstand til hinanden.

Det skriver The Daily Mail.

Unacast samler GPS-lokalitetsdata fra mobiltelefoner og giver karakterer fra A til F til de amerikanske stater alt efter, hvor gode de er til at 'stå sammen ved at holde afstand', som vi kalder det herhjemme.

Virksomheden har brugt faldet i bevægelse til at afgøre, hvor gode stater og kommuner er til at opfylde opfordringerne om at blive hjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jo mere stillestående befolkningens telefoner er, jo mere falder aktiviteten, og jo højere scorer staten.

Viser, hvor meget vores telefoner afslører om os

Unacast får data fra apps, og det er alt fra spil, indkøb og ’nytteapps’. Virksomheden bruger normalt data til at lave analyser, der kan sælges til interesserede forretningsdrivende.

Ifølge Washington Post viser det, ud over hvor gode staterne er til at holde sig inde døre, hvor meget data vores telefoner hver dag giver til virksomheder, der sælger dem videre.

Både Google og det Facebook-ejede Instagram har kort, der kan vise, hvor stor aktivitet der er rundt omkring i verden. De bruger ligeledes brugernes data til at visualisere aktiviteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Unacasts kort skal en stat eller kommune have nedsat deres masseaktivitet med 40 procents, hvis de skal have A. Det er der en del stater, der har. Observeres der et fald på under 10 procent gives karakteren F. Det er kun Wyoming, der har fået bundkarakter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. marts 2020 kl. 08:26

Wyoming har lige over 2 indbyggere pr. km2. Jeg tror, de har svært ved at holde sig længere fra hinanden end de plejer, det er nok derfor de får karakteren F.