Smarte højtalere var ikke så smarte: Amazons Alexa brød sammen første juledag

Illustration: Andrey Suslov/Bigstock
Serverne bag Amazons virtuelle assistent, Alexa, blev så overlæssede med kommandoer første juledag, at assistenten gik ned.

Klokken var omkring 11 første juledag, da flere europæiske Amazon-kunder pludselig ikke kunne få den virtuelle assistent Alexa til at spille julesange, tænde lyset eller give den seneste vejrmelding. Det skriver The Guardian.

Normalt sender Alexa stemmekommandoerne via smarthøjtaleren Echo til en server, hvor en computer analysere kommandoerne og sender instruktionerne tilbage til smarthøjtaleren, som så spiller musik, tænder lyset eller opdaterer sin ejer på vejrsituationen.

Men første juledag blev serverne så overlæssede med kommandoer, at Alexa til nogen kunder blot kunne svare: »Undskyld, jeg har svært ved at forstå dig lige nu.«

I flere europæiske lande som Frankrig, Storbritannien og Italien bliver julen fejret og gaverne åbnet den 25. december, og det var en af årsagerne til, at Alexa oplevede høj trafik med nedbrud til følge den dag.

Ved frokosttid meldte Amazons kundeservice, at nogle Echo-højtalere i Europa havde haft uregelmæssig forbindelse de seneste to timer, men at det skulle være løst.

Illustration: Twitter
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere