Tv-apparater med internetadgang og indbyggede browsere er ét af de seneste års store hit blandt tv-producenterne. Men internetadgangen kan også bruges til at sladre om tv-vanerne hos seerne.
En britisk blogger opdagede en funktion til indsamling af information om det, der blev vist på tv'et, da han gennemgik indstillingerne på sit smart-tv fra LG. Han satte sig for at undersøge, hvad der blev sendt fra tv'et.
Funktionen var slået til som standard på tv'et, men ifølge bloggeren, viste det sig, at der blev sendt information til en webserver, selvom funktionen blev slået fra.
Informationen blev sendt uden kryptering og indeholdt blandt andet navnet på den tv-kanal, som blev vist. Hver gang der blev skiftet kanal, blev information om den nye kanal sendt til serveren. Det samme var tilfældet for videofiler, som blev afspillet fra usb-lagermedier, der blev tilsluttet til tv'et.
Ifølge bloggeren fandtes den URL på webserveren, som tv'et kommunikerede med, ikke på det tidspunkt, hvor han undersøgte trafikken fra tv'et, men LG ville have mulighed for at aktivere den, hvis de ønskede at udnytte de data, som tv-apparaterne sender.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.