Smart HTML5-trick smugler Flash ind på iPhone ad bagvejen

En ny browser-applikation i Apples App Store gør det nu muligt for iPhone- og iPad-brugere at se Flash-videoer på nettet. Spil udviklet i Flash er dog stadig lukket land for Apple-fans.

Så er ventetiden ovre for iPhone- og iPad-brugere. Fra i dag har brugere af Apples mobile enheder mulighed for at downloade en app, der gør det muligt at se Flash-videoer ? en foreteelse, som Apple hidtil har spærret for.

Skyfire, som applikationen hedder, koster 2,99 dollars og er et slags add-on til Apples indbyggede Safari-browser. Det skriver Cnnmoney.com

Apples topchef Steve Jobs har tidligere begrundet spærringen af Flash-indhold på iOS-baserede enheder med, at »Adobes Flahs-plugin er et fejlbehæftet, usikkert og processorslugende stykke software, som heldigvis snart er fortid.«

For at komme uden om spærringen har Skyfire fundet en fiks løsning på problemet: Når brugere besøger en hjemmeside med en Flash-video, skynder Skyfire sig at downloade filmen til sine servere for derefter at oversætte og rendere filen som HTML5. Herefter vises en thumbnail, som brugeren kan klikke på for at få vist filmen.

»Vi vil angribe de irriterende, blå Flash-fejlmeddelelser," siger Jeffrey Glueck, Skyfire's administrerende direktør, til Cnnmoney.com og henviser til det billede, iPhone-brugere bliver mødt med, når en hjemmeside indeholder Flash.

Ind til videre kan Skyfire kun oversætte videoindhold i Flash. Spil og andre interaktive Flash-elementer vil stadig være lukket land for Apple-fans.

Ifølge Cnnmoney.com er Skyfire blevet godkendt af Apple på under to måneder, på trods af en endog særdeles grundig testning. Det er ikke lykkedes hjemmesiden at få en kommentar fra Apple.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Deleted User

Jeg har i længere tid kørt en to-telefon platform strategi (min business er en iphone og min private er en Android baseret telefon). Jeg har en IPad og julegaven til mig selv bliver nok en Android Galaxy Tab. I bund og grund er det pisse-irriterende når man med sin mobile browser får flash-reklamer med videre smidt i hovedet. Jeg nyder nul flash på min IPhone/IPad og har ingen problemer med Apple har fravalgt, at jeg skulle have den mulighed. Jeg er utilfreds på andre fronter med Apple, men nul flash - det er en nydelse ala' kaffe om morgen...

Personligt, gætter jeg på at du har en flash-enabled telefon. Nyd du det.

Hygge.

 • 0
 • 0
#4 Klaus Kristoffersen

Skift browser?

Jeg kører selv med "Dolpin Browser HD".

Der har jeg sat den til kun at hente flash indhold hvis jeg selv ønsker det. Derved er den generelt hurtigere og du slipper for mange reklamer.

Derudover syntes jeg browseren er betydeligt bedre end original Android browseren.

 • 0
 • 0
#5 Henrik Pedersen

Ja min telefon er flash enabled, genialt gættet ;)

Anyway, gætter på du så er typen der læser avisen og og skriver en mail om morgenen fra din telefon?

Hvis man forsøger at besøge diverse chatsides, eller bruge videostreaming osv. via mange store sites, vil man hurtigt opleve problemer uden flash. Ja I know, mange har en mobilversion, men det er sgu ikke det samme ;)

 • 0
 • 0
#6 Jørgen Larsen

Jeg har både iPad og iPhone men min telefon i lommen er en Desire med Flash slå fra så jeg selv bestemmer hvilke elementer jeg vil starte. Især på iPad er det belastende at mangle flash på nyhedssites og blogs. Så Galaxy Tab er på vej så jeg selv kan bestemme hvad jeg vil se, så får datteren iPadden i fred til Angry Birds.

 • 0
 • 0
#7 Flemming Hansen

Hvor meget flash er det lige der bliver smuglet ind hvis det reelt er en konvertering til et andet format man ser på?

Det svarer lidt til at sige at en bil kan køre på brint hvis man bare lige husker at lave det om til benzin først.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere