Smart HTML5-trick smugler Flash ind på iPhone ad bagvejen

2. november 2010 kl. 15:278
En ny browser-applikation i Apples App Store gør det nu muligt for iPhone- og iPad-brugere at se Flash-videoer på nettet. Spil udviklet i Flash er dog stadig lukket land for Apple-fans.
Artiklen er ældre end 30 dage

Så er ventetiden ovre for iPhone- og iPad-brugere. Fra i dag har brugere af Apples mobile enheder mulighed for at downloade en app, der gør det muligt at se Flash-videoer ? en foreteelse, som Apple hidtil har spærret for.

Skyfire, som applikationen hedder, koster 2,99 dollars og er et slags add-on til Apples indbyggede Safari-browser. Det skriver Cnnmoney.com

Apples topchef Steve Jobs har tidligere begrundet spærringen af Flash-indhold på iOS-baserede enheder med, at »Adobes Flahs-plugin er et fejlbehæftet, usikkert og processorslugende stykke software, som heldigvis snart er fortid.«

For at komme uden om spærringen har Skyfire fundet en fiks løsning på problemet: Når brugere besøger en hjemmeside med en Flash-video, skynder Skyfire sig at downloade filmen til sine servere for derefter at oversætte og rendere filen som HTML5. Herefter vises en thumbnail, som brugeren kan klikke på for at få vist filmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil angribe de irriterende, blå Flash-fejlmeddelelser," siger Jeffrey Glueck, Skyfire's administrerende direktør, til Cnnmoney.com og henviser til det billede, iPhone-brugere bliver mødt med, når en hjemmeside indeholder Flash.

Ind til videre kan Skyfire kun oversætte videoindhold i Flash. Spil og andre interaktive Flash-elementer vil stadig være lukket land for Apple-fans.

Ifølge Cnnmoney.com er Skyfire blevet godkendt af Apple på under to måneder, på trods af en endog særdeles grundig testning. Det er ikke lykkedes hjemmesiden at få en kommentar fra Apple.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. november 2010 kl. 19:25
Gæt hvem der har den fulde Flash 10.1 på sin mobil?
6
3. november 2010 kl. 01:30

Jeg har både iPad og iPhone men min telefon i lommen er en Desire med Flash slå fra så jeg selv bestemmer hvilke elementer jeg vil starte. Især på iPad er det belastende at mangle flash på nyhedssites og blogs. Så Galaxy Tab er på vej så jeg selv kan bestemme hvad jeg vil se, så får datteren iPadden i fred til Angry Birds.

7
3. november 2010 kl. 09:20

Hvor meget flash er det lige der bliver smuglet ind hvis det reelt er en konvertering til et andet format man ser på?

Det svarer lidt til at sige at en bil kan køre på brint hvis man bare lige husker at lave det om til benzin først.

8
3. november 2010 kl. 14:09

Enig...Burde være "Smart HTML5-trick smugler FlashVIDEO ind på iPhone ad bagvejen"

Der kommer ikke en bit flash ind på IPhone eller IPad. Der konverteres noget flash-video til noget der kan bruges med HTML5. Thats it!

9
17. november 2010 kl. 14:20

så er jeg da ikke uenig med jobs i at "Adobes Flash-plugin er et fejlbehæftet, usikkert og processorslugende stykke software"...