Smæk en supercomputer på skrivebordet

I samarbejde med Microsoft og Intel har supercomputerfirmaet Cray udviklet modellen CX1, som med op til 16 Xeon-processorer er en kraftkarl af en arbejdsstation.

Cray, som i sin tid sad på toppen af markedet for højtydende computere, har nu fremstillet en mini-supercomputer til kontorbrug. Den behøver hverken specielle strømforsyninger eller køleanlæg, men kan smækkes lige i stikkontakten.

Cray CX1, som maskinen er døbt, bygger på Intel Xeon 5400-procesorer og kan i sin største udgave indeholde otte noder med i alt 16 Intel Xeon processorer, som enten kan være med to eller fire kerner. Hver node kan forsynes med 64 gigabyte RAM, og systemet kan klare op til fire terabyte lager.

Maskinen, der er udviklet sammen med Microsoft og Intel, kan bestilles på nettet og kommer i seks kasser. Tilslutningskabler er farvekodet for at gøre det nemt at installere computeren.

Den kommer med Microsoft Windows HPC Server 2008 installeret, men kan også benytte Red Hat Enterprise Linux Version 5. Det skriver Application Development Trends.

Windows HPC Server 2008 er en udgave af styresystemet som er rettet imod højtydende computere. Den er i øjeblikket i offentlig beta.

Omregnet fra amerikanske priser koster Cray CX1 fra 126.000 til 403.000 kroner, afhængigt af udrustning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jacob Christian Munch-Andersen

Jeg gad godt ha' en Ferrari, men det er rent værditab. Ud over den penisforlængende effekt kan den ikke stort mere end en Fiat Punto så længe man kun må køre 130 km/h på motorvejene.

Hvad vil du bruge en mini supercomputer til? Selv en Fiat Punto kan samle flere tøser op.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere