Småbanker taber flere hundrede millioner kroner på gravlagt it-projekt

Småbankernes it-selskab SDC har måttet skrotte udviklingen af et ambitiøst risikostyringsprojekt. Resultatet er et underskud på 353 millioner i 2012.

Det skulle sikre bedre risikostyring, men endte i en dundrende fiasko.

Skandinavisk Data Center (SDC), der er småbankernes it-selskab, har måttet skrotte et ambitiøst it-projekt baseret på det amerikanske softwareprogram Calypso. Det skriver Børsen i sin papirudgave.

SDC er ejet af 138 mindre danske, svenske, norske og færøske pengeinstitutter, og derfor bliver regningen også sendt direkte til dem.

På spørgsmålet om, hvad Calypso-projektet har kostet SDC svarer administrerende direktør i virksomheden, Jesper Scharff:

»Vi har jo meldt ud i vores årsregnskab, at vi har taget nogle store afskrivninger, og det er et pænt trecifret millionbeløb.«

Projektet skulle oprindeligt have været udviklet i samarbejde med konkurrenten BEC, og skulle bane vejen for en fusion. Men efter fusionsplanerne blev droppet, arbejdede BEC videre med Calypso-projektet, og bruger det i dag med succes i en del af selskabets ejerbanker.

Sådan skulle det altså ikke gå hos SDC, der sidder tilbage med et dundrende underskud, og uden risikostyringsprogram. Dette kan ifølge finansredaktør på Børsen, Morten Jeppesen, blive et stort problem for småbankerne.

»Ja, i det omfang, at deres hidtidige it-systemer ikke er i stand til at levere de nødvendige beregninger af risiko, kan det blive et alvorligt problem.,« udtaler Morten Jeppesen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Jensen

Jo det er, men SimCorp er så dyrt at det angiveligt har set ud til at være et reelt alternativ at gå 139 banker sammen og betale SDC nogle millioner for det. Jeg har familie i bankverdenen, og det er kun dem der arbejder i de største banker der har SimCorp SW, og selv for bankerne er det altså dyre licenser :D

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere