Små datacentre på vej til at uddø

Antallet af datacentre vil toppe i 2017, hvorefter der vil blive færre datacentre, men antallet af kvadratmeter vil vokse. De store datacentre vil tage over.

De gigantiske datacentre er på vej til at tage livet af de mindre datacentre. Analysefirmaet IDC vurderer, at antallet af datacentre vil toppe i 2017, hvorefter det vil begynde at falde. Det oplyser IDC i en pressemeddelelse.

IDC vurderer, at kravene til it-driften er nået dertil, hvor det ikke længere er forretningsmæssigt forsvarligt at have et serverrum, som bliver varetaget på deltid af it-afdelingen.

»I løbet af de næste fem år vil flertallet af organisationer stoppe med selv at administrere deres infrastruktur. De vil gøre større brug af on-premise og hosted managed services til deres eksisterende it-systemer og vil vælge skyen til nye tjenester,« udtaler analysechef Richard L. Villars fra IDC.

Det betyder, at der bliver lukket flere små serverrum, og opgaverne lægges ud hos hosting-udbydere og i skyen. Resultatet bliver ifølge IDC, at der bliver færre datacentre efter 2017, hvor IDC forventer et maksimum på 8,6 millioner datacentre på verdensplan.

Antallet af kvadratmetre til datacentre vil imidlertid fortsætte med at vokse. I 2013 var der ifølge IDC 147 millioner kvadratmeter datacenterplads. Det vil i 2018 være øget til 180 millioner kvadratmeter.l

I 2018 vil de store megadatacentre, som tilhører cloud-udbyderne, udgøre knapt 45 procent af den nyopførte datacenterkapacitet mod blot 19 procent i 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steen Poulsen

Tja, Måske vil mange finde det "nemt" at bruge Cloud løsninger, men hvis ikke det er ens egen Cloud, så er der ikke styr på datasikkerheden (Hvem har adgang til dine data ??) - Private ER ligeglade, men har firmaerne også råd til at være ligeglade ?? - det tror jeg ikke. Og så er det jo mange penge i abonnement vi snakker om.. Jeg synes Cloud er fint - hvis det er i form af en Xen server eller lignende. Men jeg skal ikke have noget til at ligge hos Google, Microsoft, Dropbox eller lignende - du aner ikke om de kan holde fingrene for sig selv !! - og lade være med at snuse rundt ! Facebook kunne i hvert fald ikke - det er bevist !

  • 4
  • 1
#2 Daniel Udsen

Problemet for skyen er at tilliden til fremmede firmaer og stater samt iøvrigt myndigheder gennerelt er for nedadgående, det kan vende trenden efter som risikominimering spiller en større rolle, for især mellemstore til store firmaer, end rå omkostnings effektivitet.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere